vrijdag 25 augustus 2017

Vooruitblik met Thomas Horsten

De agenda van FC Eindhoven zit rond en na Pasen aardig vol. Het derde duel in een week tijd staat op het programma: vrijdag 10 april gaan de Blauw-Witten op bezoek in het Limburgse Venlo. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in het Seacon Stadion. We blikten alvast vooruit met middenvelder Thomas Horsten.

We blikken kort terug op de wedstrijd tegen Telstar. Wat vond je van de overwinning ?

"Het ging allemaal een beetje moeizaam maar het belangrijkste is dat we alweer gewonnen hebben. De drie punten zijn het belangrijkste, zo blijven we ook in poleposition om de periodetitel te pakken. In de tweede helft maken we het onszelf nog onnodig lastig door de score niet te verdubbelen."

Vrijdag staat VVV Venlo uit  op het programma. Ken je de ploeg een beetje?

"Ik weet dat ze voornamelijk voorin veel kwaliteit hebben rondlopen. Met jongens als Platje en Khalouta kunnen ze altijd op dat ene kansje loeren. Ze komen ook nog steeds in aanmerking voor de Play-offs dus makkelijk zal het zeker niet worden."

Thuis werd VVV Venlo met 1-0 verslagen. Wordt het een soortgelijke wedstrijd?

"Nou ja, we moeten gewoon uitgaan van onze eigen kwaliteiten en de wedstrijd over de streep proberen te trekken. Als we de 3 punten mee naar Eindhoven kunnen nemen, dan houden we onze kansen op het winnen van de periode gaaf."

Je bent een tijdje geblesseerd geweest, hoe gaat het nu na je blessure ?

"Ik ben bijna weer topfit. In de laatste oefenwedstrijd tegen Brabant United kon ik nog een goaltje meepikken en dat geeft natuurlijk vertrouwen. Op training gaat het ook goed dus ik hoop in de volgende weken mijn kans te krijgen."

Je hebt een avontuur in Italië bij USD Cavese achter de rug. Hoe kijk je daar op terug?

"Het was zeker een mooie ervaring. Zo zie je ook eens een heel andere kant van het voetbal. Kwalitatief was het niveau er redelijk goed maar de randzaken verschillen flink. In vergelijking met Nederland is hier alles veel beter geregeld. Ze spraken er ook amper Engels dus het was toch een beetje aanpassen. Wat ik bij het voetbal vooral miste was het partijtje aan het einde van de training; daar deden ze daar niet aan."