vrijdag 15 december 2017

Vooruitblik met Paul van der Helm

De voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen tegen RKC Waalwijk belooft een belangrijke te worden in de strijd om de tweede plaats in de Jupiler League én de vierde periode. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in het Mandemakers stadion. We blikten alvast vooruit op de Brabantse derby met keeper Paul van der Helm.

We blikken kort terug op de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Hoe vond je dat FC Eindhoven speelde?
"De eerste helft was te slordig van onze kant. We kregen dan ook snel een goal tegen, wat het allemaal nog moeilijker maakte. In de tweede helft was het dan een beetje achter de feiten aan lopen. Uiteindelijk maakten we nog de aansluitingstreffer en verdienden we misschien nog wel een penalty. Maar ik denk dat we alles bij elkaar genomen, gewoon niet goed genoeg speelden om echt aanspraak te maken op de drie punten.”

Door het verlies van vrijdag hebben jullie nog één punt voorsprong in de periodestand. Leeft het binnen de groep ?
"En of het leeft! Iedereen wil graag die vierde periode pakken en daarmee een mooi vervolg geven aan ons seizoen. Het zou voor ons de spreekwoordelijke kers op de taart zijn.”

Thuis werd RKC Waalwijk met 2-0 verslagen. Hoe schat je de wedstrijd van vrijdag in ?
"Ik denk dat wij voetballend de betere ploeg zullen zijn. Daarom moeten we vanaf het begin het initiatief nemen. Na de wedstrijd tegen VVV-Venlo hebben we iets recht te zetten, dus we moeten gewoon winnen.”

RKC Waalwijk is zich de laatste weken aan het herpakken. Wat weet je van het team ?
"Er is natuurlijk een nieuwe trainer gekomen en daardoor zijn ze volgens mij op een andere en misschien wel betere manier gaan voetballen. Daarnaast hebben ze met Calabro een echte spits die veel goals maakt, dus makkelijk zal het zeker niet worden.”

Je bent nu 21 jaar, nog een hele toekomst voor je, toch?
"Ja, zeker. Of ik hier volgend jaar nog speel hangt er een beetje vanaf. We gaan het de komende weken intern bespreken en samen bekijken hoe we het  gaan invullen. Ik voel me hier alleszins goed!”