vrijdag 25 augustus 2017

Vooruitblik met Pascal Maas

De tweede plaats, de vierde periodetitel én een plek in de Jupiler Play-Offs zijn inmiddels binnen. Vrijdag 8 mei speelt FC Eindhoven de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in het Jan Louwers Stadion. Assistent-trainer Pascal Maas blikte alvast vooruit.

FC Eindhoven heeft de laatste negen wedstrijden 21 punten mogen bijschrijven, een aantal om trots op te zijn.

“Dat klopt, we pakken de laatste tijd veel punten. Ondanks dat de overwinningen vaak maar met één doelpunt verschil zijn vind ik dat we het over het algemeen wel verdienen. We brengen ‘gewoon’ wat we moeten tijdens de wedstrijden.”

Het vorige duel tegen MVV Maastricht dateert van 7 november 2014. FC Eindhoven won toen met 1-2; wat is het verschil met toen en nu?

“De wedstrijd ging toen gelijk op, de eerste helft was voor MVV, de tweede helft voor ons. Het was niet makkelijk. Ik verwacht dat het nu zo’n zelfde wedstrijd zal zijn. MVV geeft geen cadeautjes en zal ook mogelijk sportieve revanche willen op de door ons gewonnen periodetitel. Daarnaast zit de ploeg nu in een flow: ze hebben al zes wedstrijden achter elkaar gewonnen en willen dat natuurlijk doorzetten.”

De periodetitel is binnen, de Jupiler Play-Offs zijn behaald en jullie zijn definitief tweede. Waar strijden jullie nog voor?

“Dat het zo goed gaat betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. We willen de competitie in stijl afsluiten en de tachtig punten pakken. Daarnaast willen de jongens zich bewijzen en laten zien dat ze klaar voor de play-offs zijn.”

Is deze wedstrijd daarmee als onderdeel van de voorbereiding op de Jupiler Play-Offs te beschouwen?

“Het is gewoon een wedstrijd op zich, net als elke andere wedstrijd die we tot nu toe gespeeld hebben. Het team is flink gegroeid de laatste maanden en iedereen is gemotiveerd om te winnen.”

Hoe heb je die groei het afgelopen jaar ervaren?

“Je merkt het aan de individuele spelers, maar ook aan de groep als team. Het is een doorlopend proces waarbij steeds stappen te zien zijn. Iedereen is op zijn manier gegroeid; er is wat moois gaande binnen de club. We willen het allemaal belonen met winst in de play-offs, en deze vrijdag willen we laten zien dat we daar klaar voor zijn.”