Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

Vooruitblik met Maurice Verberne

Op vrijdag 13 maart staat de beladen derby in en tegen Helmond Sport op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Lavans Stadion. “Ik gun ze alles, maar tegen ons toch even niet. ”, vertelt assistent-trainer en ex-Helmond Sport speler Maurice Verberne over de derby tegen Helmond Sport.

Wat vond je van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen FC Volendam?

“In de eerste helft kon je spreken van een moeizame, maar toch gelijkopgaande wedstrijd. De eerste goede kans die Volendam kreeg ging meteen binnen, dat was natuurlijk wel even slikken. Daarna kregen ze nog kansen om de score te verdubbelen, maar gelukkig gebeurde dit niet. De tweede helft hebben we meer het initiatief genomen en dat resulteerde dan ook meteen in kansen. De gelijkmaker viel snel en dat maakt het voetballen iets makkelijker. Dat we dan nog 2 goals maken en uiteindelijk met 3-1 winnen is volledig onze eigen verdienste.”

Dit was weer een belangrijke overwinning, toch ?

“Wedstrijden zoals deze gaan er zeker nog meer aan komen. We verwachten toch dat onze tegenstander iets meer verdedigend zal gaan spelen. Dan is het aan ons om de balcirculatie steeds hoog te houden. Naarmate de wedstrijd vordert ontstaat er dan doorgaans meer ruimte om kansen te creëren en uiteindelijk de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.”

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een achterstand nog wordt omgebogen tot een overwinning, wat geeft daarvoor de doorslag ?

“We weten dat we altijd kansen kunnen creëren. Daarom is het belangrijk dat we ons mentaal niet van de wijs laten brengen door een tegendoelpunt. We moeten juist vasthouden aan onze vaste patronen en spelintenties en dan volgen de kansen vanzelf. Dit is afgelopen vrijdag tegen FC Volendam maar weer eens bewezen.“

In de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport werd het 3-0. Wat zijn jouw verwachtingen voor vrijdag?

“Ik verwacht dat Helmond Sport compact zal proberen te spelen en weinig ruimtes gaat weggeven. Het is en blijft natuurlijk wel een derby, daarin is altijd alles mogelijk. Het kan dus wel eens een moeizame wedstrijd gaan worden, waarin we zeker niets cadeau zullen krijgen.”

Je begon je profvoetbal carrière bij Helmond Sport, heb je dan geen gemengde gevoelens bij deze wedstrijd ?

“Nou ja, ik ben mijn carrière daar begonnen, dus ik draag de club nog steeds een warm hart toe. Ik heb er de basis gelegd voor mijn carrière en ben hen nog steeds erg dankbaar voor de kansen die ik destijds heb gekregen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik ons liever niet zie winnen. Ik zou ze alles gunnen, maar tegen ons toch even niet.“