dinsdag 24 oktober 2017

Vooruitblik met Joey Sleegers

Joey Sleegers werd deze week genomineerd voor beste speler in de Jupiler League van de derde periode. De huidige topscorer van FC Eindhoven spreekt over zijn nominatie, en blikt vooruit op de wedstrijd van zaterdag in het Jan Louwers Stadion: FC Eindhoven tegen FC Volendam.

Afgelopen week werd er, tegen het wedstrijdbeeld in, verloren van De Graafschap. Na de winterstop zijn de resultaten wisselvallig. Hoe komt dat volgens jou?

“We voetbalden weer gewoon goed. Eigenlijk is het wekelijks hetzelfde.. We moeten de kansen vaker afmaken, efficienter zijn. En ook als we scoren moeten we niet tevreden zijn met de 1-0, maar verder druk blijven zetten. Tegenstanders weten zich steeds beter te weren tegen ons waardoor wij ook andere tactieken moeten gaan gebruiken.”

Het uitduel tegen FC Volendam bleek een erg spannende wedstrijd, uiteindelijk gewonnen door FC Eindhoven. Verwacht je een soortgelijk duel?

“We wonnen toen met 2-3. Ik weet nog dat we die wedstrijd juist wel heel efficient waren. We kregen in die wedstrijd weinig kansen, maar scoorden er wel drie. FC Volendam is een directe concurrent, dus het zal zeker spannend worden. We willen allebei graag winnen.”

Je bent genomineerd voor beste speler van de Jupiler League in de derde periode. Wat was je reactie?

“Ik hoorde het nieuws vannochtend. Vanzelfsprekend was ik heel blij. Zoiets geeft echt een vertrouwensboost. Ook mijn familie en vrienden zijn trots. Die heb ik natuurlijk ingeschakeld om te stemmen.”

Wat denk je dat jouw kernkwaliteiten zijn?

“Mijn sterke punten liggen vooral in het aanvallende opzicht. Ik kan de bal goed tussen de linies inspelen en daarmee medespelers vrij zetten voor de goal. Maar ik pik ook mijn eigen acties mee en heb scorend vermogen.”

Hoe ervaar jij de leenperiode die je bij FC Eindhoven uitzit voor je ontwikkeling?

“Ik heb aan het begin van het seizoen bewust gekozen voor deze stap. Ik ben van mening dat minuten maken in de Jupiler League beter voor mijn ontwikkeling is dan bankzitten in de Eredivisie. Daar word ik sterker van. Ik focus me op FC Eindhoven, maar hoop natuurlijk de stap te kunnen zetten naar een hoger niveau.”

Lees hier meer over de nominatie van Joey Sleegers voor de bronzen stier. Vergeet niet te stemmen!