vrijdag 31 maart 2017

Vooruitblik met Jens van Son

Op vrijdag 20 maart speelt FC Eindhoven thuis tegen Sparta Rotterdam. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Jens van Son speelt vrijdag tegen zijn oude club. “We willen iets rechtzetten na afgelopen maandag”, vertelt de aanvoerder.

Wat vond je van de wedstrijd van afgelopen maandag tegen FC Emmen(3-2 verlies)?

“Het was niet goed genoeg voor drie punten. We begonnen de wedstrijd niet goed en ook na rust kwamen we niet goed uit de kleedkamer. Dan staat het 2-0 en wordt het heel moeilijk. Als team knokken we terug tot 2-2, dat was knap. Uiteindelijk willen we die wedstrijd dan ook winnen, maar verlies je alsnog. Het kon in de slotfase alle kanten op. We streven om stabiel te zijn, dus zo’n wedstrijd past er niet bij. We hadden niet de hele wedstrijd de controle. Het was een terechte nederlaag.”

FC Eindhoven staat nu tweede met vier punten voorsprong op Roda JC Kerkrade. Is het behoud van de tweede plek het doel voor de rest van de competitie?

“We willen in ieder geval in de top-5 eindigen om de eerste ronde van de play-offs over te slaan. De tweede plek is nu het hoogst haalbare, en naar het hoogst haalbare streven wij!”

Vrijdag ontvangt FC Eindhoven jouw oude club, is dat speciaal? Hoe was je jaar daar?

“In het begin ging het heel goed. Ik heb alles gespeeld tot een kleine blessure. Maar in die wedstrijden waar ik niet kon spelen, won het team. Toen liet de trainer het gewoon staan. Daarna ben ik niet meer vast in de basis teruggekomen. Toch heb ik nog ongeveer 20 wedstrijden gespeeld. We waren nog dichtbij promotie, bij Roda JC uit. Uiteindelijke past het niet goed bij elkaar en zijn we uit elkaar gegaan. Elkaars verwachtingen kwamen niet overheen.”

“Of dit duel speciaal voor me is? De eerste wedstrijden tegen Sparta waren wel speciaal. Maar nu niet echt meer.”

In de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd het 2-0 voor de Rotterdammers. Wat herinner je van deze wedstrijd? Zijn er revanchegevoelens?

“Het was een lastige wedstrijd. Uit een spelhervatting kwamen ze op voorsprong. Daarna wilden we doorgaan met aanvallen om een gelijkmaker te forceren. In de counter wordt het dan 2-0. Dat was een domper, want we wilden goed de winterstop in. We willen vooral na die wedstrijd van maandag iets rechtzetten. Maar uiteraard was die wedstrijd in Rotterdam niet prettig. Dat samen zorgt wel voor revanchegevoelens.”

Wat zijn jouw verwachtingen voor vrijdag?

“Sparta Rotterdam vecht voor haar laatste kans. Zij willen ook de play-offs halen. Ze zullen er alles aan doen om drie punten te halen en ze zullen er veel energie inleggen. In  balbezit moeten wij beter zijn dan maandag. Dan hebben we een goede kans op drie punten.”