zaterdag 15 juli 2017

Vooruitblik met Fries Deschilder

De laatste weken van het seizoen 2014/2015 zijn inmiddels aangebroken en voor FC Eindhoven zijn dit meteen de belangrijkste. Vrijdag om 19.45 uur staat de eerste wedstrijd in de Jupiler Play-Offs op het programma: de Blauw-Witten reizen dan af naar Noord-Holland om het op te nemen tegen FC Volendam.

De Jupiler Play-Offs staan voor de deur. Wat maakt deze wedstrijden anders dan tijdens de reguliere competitie?
“Er staat natuurlijk veel meer op het spel. In de competitie was het balen als je een wedstrijd verloor, maar dat kon weer rechtgezet worden door andere wedstrijden te winnen. Nu zijn het twee duels waarbij wij als winnaar uit de bus moeten komen. We krijgen geen tweede kansen nu, dan liggen we uit de promotiestrijd. Het moet nu gebeuren.”

Brengt het voor jou als speler meer stress of spanning met zich mee?
“Ik ben er niet echt nerveus van, maar heb wel gezonde spanning. Dat is ook normaal denk ik. Eigenlijk heb ik er gewoon enorm veel zin in, het kan voor mij niet snel genoeg beginnen. Het is een mooie ervaring om zo’n belangrijke wedstrijden te mogen spelen.”

Leven jullie als groep op een andere manier naar deze wedstrijden toe?
“Het gaat allemaal een klein beetje anders, maar niet veel. Onze trainingen zijn vaak wat korter en wat scherper, dit om overbelasting te voorkomen. Voor de rest zien we dat iedereen binnen FC Eindhoven hard zijn best doet om alle randzaken optimaal te maken, zodat wij ons echt alleen maar op het voetbal kunnen richten. We moeten allemaal 100% fit en gefocust zijn.”

Wat kun je zeggen over de tegenstander van vrijdag, FC Volendam?
“We hebben eerder al twee keer tegen ze gewonnen dit seizoen, maar dat betekent niet dat we ze moeten onderschatten. Volendam bevat vooral veel aanvallende kwaliteiten. Ze hebben een gevaarlijke voorhoede. We weten dat we ze geen ruimte moeten geven. Wat dat betreft zijn onze ploegen wel te vergelijken denk ik. Het wordt een redelijk open wedstrijd omdat allebei de teams hun eigen spel willen spelen.”

Hoe leven de wedstrijden in jouw eigen omgeving?
“Voor mij is het natuurlijk heel speciaal om hier nu te mogen spelen. We kunnen iets heel moois verwezenlijken; promotie. We hebben natuurlijk al een fantatisch seizoen gehad. Voor de thuiswedstrijd komen er veel bekenden van mij: familie en vrienden, en een aantal oud-clubgenoten van Club Brugge. Die vinden het ook prachtig wat er hier gebeurt.”

Fotografie: PRO SHOTS | Henk Korzelius