vrijdag 31 maart 2017

Vooruitblik met Fries Deschilder

De wedstrijd tegen FC Den Bosch op vrijdag 20 februari is al de derde thuiswedstrijd voor FC Eindhoven in amper 3 weken tijd. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. “We moeten laten zien dat we beter zijn dan hen”, vertelt Fries Deschilder over de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

Wat vond je van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard?
"Het was een moeilijk begin van de wedstrijd voor ons. We hadden veel balbezit maar kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen. We werden in deze fase dan ook gepakt op een klein foutje achterin waardoor we op achterstand kwamen. Toch lieten we het hoofd niet hangen en nog voor de rust leverde ons dat de gelijkmaker op. Onze tweede helft was beter, dit resulteerde dan ook in veel meer kansen en alles opgeteld toch nog een vlotte overwinning."

De uitwedstrijd in Den Bosch eindigde op een doelpuntloos gelijkspel, zat er toen meer in ?
"Ik herinner me dat het een redelijk slordige wedstrijd was van ons. Als we onze kansen die we kregen hadden afgemaakt had er wel meer ingezeten. Het wordt dus een uitdaging voor ons om dat nu beter te doen en wel de drie punten te pakken."

Wat vind je van de tegenstander, FC Den Bosch?
"Ze spelen sterk de laatste weken, waardoor ze waarschijnlijk veel vertrouwen hebben. Ze hebben kwaliteit in huis, maar dat hebben wij ook. We moeten gewoon tonen dat we beter zijn dan hen."

Hebben jullie de wedstrijd op een speciale manier voorbereid deze week?
"We hebben deze week iets meer op afwerking getraind. Vorige wedstrijd moesten we immers efficiënter zijn en hadden we meer doelpunten moeten maken. Het scorend vermogen is bij ons wel aanwezig, het moet er alleen nog meer uit komen."

Het is nu reeds je derde seizoen bij FC Eindhoven, heb je heimwee naar het Belgische voetbal?
"Mijn eerste jaar was natuurlijk iets moeilijker, toen was het even aanpassen. Daarna verliep het allemaal veel vlotter. Je moet als voetballer dan ook overal kunnen aarden en dat lukt me hier prima. Het Nederlands voetbal vereist iets meer techniek dan het Belgische en dat ligt me ook beter."