vrijdag 26 oktober 2018

Vooruitblik met Collin Seedorf

FC Eindhoven wist afgelopen vrijdag de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Jong Ajax werd op De Toekomst met een overtuigende uitslag van 0-3 verslagen. De doelpunten in Amsterdam kwamen van Alvin Daniëls, Collin Seedorf en Elton Kabangu. Vrijdag 5 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. FC Eindhoven neemt het in het Jan Louwers Stadion op tegen FC Twente. De Tukkers staan derde in de Keuken Kampioen Divisie. We blikken vooruit op deze wedstrijd met Collin Seedorf.

FC Eindhoven pakte op bezoek bij Jong Ajax de eerste punten van het seizoen. “We speelden erg goed, we hadden deze overwinning hard nodig. In de voorgaande wedstrijden lukte het steeds net niet, nu kwamen de gemaakte afspraken goed uit. De hele wedstrijd stonden we verdedigend goed, het lukte Jong Ajax niet om er doorheen te komen. We wisten dat we kansen gingen krijgen, het verschil met vorige wedstrijden was dat de kansen nu daadwerkelijk werden afgemaakt”, blikt Collin Seedorf terug.

De Blauw-Witten wisten voor de wedstrijd tegen Jong Ajax pas twee keer tot scoren te komen. Tegen de Amsterdammers vlogen er meteen drie in. “We wisten in deze wedstrijd het eerste doelpunt te maken, daardoor krijg je een heel andere wedstrijd. Er kwamen meer ruimtes vrij in de omschakeling doordat zij meer druk gingen zetten. Uiteindelijk kregen we een corner mee die ik binnen kon koppen nadat Siebe Van der Heyden de bal goed verlengd had, dan sta je voor rust al 0-2 voor.”

In de tweede helft begon Jong Ajax aan een offensief, maar het lukte de Amsterdammers niet om te scoren. In de slotfase scoorde Elton Kabangu de 0-3 waarmee de wedstrijd definitief beslist was. “De ontlading na dit doelpunt was groot bij iedereen, de jongens op de bank, de trainers en de supporters, iedereen genoot er echt van. Deze wedstrijd heeft ons echt een boost gegeven.”

Vrijdag speelt FC Eindhoven tegen het afgelopen seizoen gedegradeerde FC Twente. “Twente blijft gewoon een Eredivisieploeg, het is zo’n grote club met zo’n grote aanhang. We hebben de afgelopen wedstrijden gezien dat als wij ons aan de gemaakte afspraken houden we heel ver kunnen komen als team. Dat geldt ook voor de wedstrijd tegen FC Twente, als we ons aan het tactische plan houden van de technische staf denk ik dat er zeker mogelijkheden liggen. Ook tegen FC Twente moeten we vol voor de punten gaan. We hebben natuurlijk wel respect voor een tegenstander als Twente, maar we moeten niet bang zijn en er vol voor gaan.”

De afgelopen twee competitiewedstrijden pakte FC Eindhoven in totaal vier punten, de weg omhoog is hiermee ingezet. “Je speelt eerst 0-0 uit bij Roda JC, dat is denk ik een heel goed resultaat. De wil om de nul te houden en de wil om punten te pakken groeide hierdoor. En afgelopen week krijg je nog een boost met de overwinning op Jong Ajax. Het is nu aan ons om deze goede reeks voort te zetten. We moeten allereerst de nul houden en vanuit daaruit met overtuiging aanvallen, dan kunnen we erg ver komen.”