zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Vooruitblik met branco van den boomen

Vooruitblik met Branco van den Boomen

FC Eindhoven doet niet meer mee in de strijd om Keuken Kampioen Play-Offs, toch zag het er lang anders uit. Het mislopen van de Keuken Kampioen Play-Offs valt zwaar, maar er is nog wel een wedstrijd te voetballen voordat het seizoen ten einde komt. We blikken terug naar afgelopen wedstrijd en kijken vooruit naar RKC Waalwijk - FC Eindhoven. Een interview met niemand minder dan de aanvoerder van FC Eindhoven: Branco van den Boomen.


Tegen de beloften van Jong AZ kwam het goede spel van FC Eindhoven, vooral in de tweede helft, niet uit de verf. De wedstrijd, die nooit echt een wedstrijd is geweest, werd verloren met 0-1 waardoor er een dikke streep kon door de Keuken Kampioen Play-Offs. “Het zijn gemengde gevoelens. De eerste helft was prima van onze kant. In de tweede helft krijg je de penalty tegen en daarna loop je achter de feiten aan. Daarbovenop komt ook nog de rode kaart nadat Siebe twee keer geel kreeg”, aldus de aanvoerder van de Blauw-Witten.
In het eerste halfuur van de wedstrijd was FC Eindhoven de bovenliggende partij, daar was Van den Boomen het mee eens. “In de eerste helft gaven we goed druk en dwongen we hun om de lange bal te spelen. Hierna veroverden we de bal snel en kwamen ze eigenlijk niet over de middellijn heen. We hielden de bal goed in de ploeg en konden via Rigino Cicilia goed doorvoetballen richting de zijkanten. Vanuit daar hebben we helaas te weinig kansen gecreëerd. Ondanks dat we nog op de paal schoten en dat Elton Kabangu nog een grote kans had, liep het anders. Ik denk dat als wij op 1-0 waren gekomen, we die wedstrijd uiteindelijk wel hadden gewonnen. In plaats daarvan gaven we het weg.”


Na meerdere tegenslagen kwam de uitschakeling voor de Keuken Kampioen Play-Offs hard binnen bij de groep. “Zo’n klap kom je niet snel te boven. Het is lastig om echt gemotiveerd te blijven en je krijgt veel kleine pijntjes omdat je nergens meer voor speelt, het is een mentaal spelletje”, laat de nuchtere Van den Boomen weten. “Maar we moeten blijven doen wat we leuk vinden en dat is weer een wedstrijd spelen. We zijn het aan onszelf verplicht om het seizoen goed af te sluiten.”


RKC Waalwijk wist afgelopen speelronde nog te winnen met 1-4 in de Adelaarshorst. Toch is FC Eindhoven zich ervan bewust dat de huidige speelwijze moeilijk te bespelen is voor andere teams. De Eindhovenaren zullen spelen zoals ze altijd doen: hoog druk zetten. “RKC Waalwijk is een goede ploeg en één van de betere voetballende teams uit de competitie. Zij hebben voorin veel kwaliteit rondlopen maar achterin zijn zij iets minder in mijn ogen, daar liggen onze kansen. Ik zou het liefst zien dat de bal bij hun achterhoede blijft zodat we daar alle druk op kunnen zetten. Voor de jonge jongens is het ook weer een kans om zich te laten zien en die zullen ze ongetwijfeld grijpen.”


We vroegen Branco hoe hij dit seizoen zou omschrijven en hij gaf daar als volgt antwoord op. “Als je nu naar de club kijkt, dan heb je de basis gelegd voor volgend seizoen. Je hebt al meerdere spelers vastliggen die vorig seizoen niet tot weinig hebben gespeeld, maar nu wel veel hebben mogen spelen. Daar heeft de club wel vooruitgang mee geboekt, alleen heb je voor nu de doelstelling niet bereikt en dat was het halen van Play-Off voetbal. Als je na de eerste zes wedstrijden van het seizoen één punt hebt behaald, dan is het wel knap dat je nog mee hebt gedaan. Helaas hebben we er nu niet veel meer aan.”