zaterdag 17 november 2018

• Voorbeschouwing top oss fc eindhoven

Voorbeschouwing TOP Oss - FC Eindhoven

Vrijdag 2 november treft FC Eindhoven de tweede Brabantse tegenstander in twee weken tijd. De Blauw-Witten nemen het op tegen TOP Oss, dat op de zesde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt.‚Äč

FC Eindhoven en TOP Oss staan aanstaande vrijdag voor de 51e keer tegenover elkaar in de Eerste Divisie. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd als we kijken naar de statistieken uit het verleden. FC Eindhoven doet het nipt beter dan de Ossenaren met twintig overwinningen. TOP Oss wist het duel zeventien keer te winnen, de wedstrijd eindigde dertien keer in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde het duel in Oss in een 1-1 gelijkspel. De inmiddels vertrokken Joël Thomas scoorde het enige doelpunt aan Eindhovense zijde. Voor TOP Oss kwam Fatih Kamaci op het scoreformulier te staan.

FC Eindhoven leed afgelopen week de eerste nederlaag in zes competitieduels. Na vijf wedstrijden zonder puntverlies bleek FC Den Bosch in Stadion De Vliert te sterk voor de Eindhovenaren. FC Eindhoven kwam na een vroege tegengoal van Nicolas Romat nog goed terug in de eerste helft, Elton Kabangu zorgde er vlak voor rust met een kopbal voor dat beide ploegen met een gelijkspel de kleedkamers op gingen zoeken. Ondanks de goede kansen voor FC Eindhoven was het FC Den Bosch dat wederom op voorsprong kwam. In de slotfase liepen de Bosschenaren via Sven Blummel nog verder uit naar 3-1.

Twee spelers van FC Eindhoven hebben een schorsing overgehouden aan het duel tegen FC Den Bosch. Verdedigers Siebe Van der Heyden en Collin Seedorf ontbreken tegen TOP Oss.

TOP Oss doet het dit seizoen uitstekend. Na elf gespeelde wedstrijden staat de ploeg van Klaas Wels op een knappe zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vooral in uitwedstrijden presteert TOP Oss dit seizoen erg goed. Zo werd er gewonnen op bezoek bij FC Twente (1-2) en N.E.C. Nijmegen (1-5), twee ploegen die om promotie naar de Eredivisie strijden.

Ondanks de goede prestaties in de competitie leed TOP Oss afgelopen week in het bekertoernooi een blamerende nederlaag. Op bezoek bij de amateurs van AFC ging de ploeg van trainer Klaas Wels met 1-0 onderuit. TOP Oss gaat tegen FC Eindhoven dus op zoek naar sportieve revanche.

Tickets voor de uitwedstrijd tegen TOP Oss zijn verkrijgbaar via fceuitkaarten.nl of bij het secretariaat tot vrijdagmiddag 16:00 uur. Bij aanschaf van kaarten dienen supporters zich te legitimeren.

Selectie FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen.