vrijdag 20 juli 2018

• Voorbeschouwing telstar n fc eindhoven

Voorbeschouwing Telstar FC Eindhoven

FC Eindhoven gaat morgen op bezoek in Velsen-Zuid bij SC Telstar. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Rabobank IJmond Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van de heer S. Mulder.

Vorige week vrijdag boekte FC Eindhoven de eerste overwinning van 2018 door FC Emmen te verslaan in eigen huis. Na drie minuten kwamen de Blauw-Witten al op voorsprong, na slecht uitverdedigen van FC Emmen kon Elton Kabangu al snel scoren. Vervolgens maakte Branco van den Boomen er 2-0 van door de bal prachtig in de kruising te schieten. In de slotfase van de wedstijd werd het nog even spannend na de aansluitingstreffer van FC Emmen speler Omran Haydari. Uiteindelijk sleepte de ploeg van Wilfred van Leeuwen de overwinning over de streep: 2-1.

De tegenstander van morgen, SC Telstar, speelde in de vorige speelronde gelijk tegen MVV Maastricht. In De Geusselt bleef de stand zoals het begon, 0-0. SC Telstar bezet momenteel de 4e plaats in de Jupiler League. Met 34 punten heeft de ploeg van Mike Snoei zes punten meer dan FC Eindhoven. In het elftal van de tweede periode is één speler van SC Telstar te vinden: Mohammed Osman. De aanvallende middenvelder scoorde dit seizoen al vijf keer en gaf acht assists.

FC Eindhoven wist de laatste drie jaar te winnen op bezoek in Velsen-Zuid. Vorig seizoen won FC Eindhoven overtuigend, het werd 1-4 dankzij Alemão en Mart Lieder met beide twee goals. De grootste uitoverwinning op SC Telstar dateert van het seizoen 2014-2015, destijds was de uitslag 0-5.

De selectie van FC Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen SC Telstar: Swinkels, Klooster, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, Kuiper, Hooyberghs.

Excuus voor de geluidskwaliteit, maar hieronder is de voorbeschouwing te zien met trainer Wilfred van Leeuwen.