vrijdag 15 december 2017

• Voorbeschouwing telstar fc eindhoven

Voorbeschouwing Telstar - FC Eindhoven

Morgenavond gaat FC Eindhoven op bezoek bij Telstar. Na de midweekse bekeroverwinning op FC Den Bosch reist FC Eindhoven met vertrouwen af naar Velsen-Zuid. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Rabobank Ijmond Stadion.

Telstar is bezig aan een goede reeks. In de competitie werden achtereenvolgens Helmond Sport, FC Oss, De Graafschap en Achilles’29 verslagen. Daarnaast werd afgelopen dinsdag JVC Cuijk verslagen en bekert ook Telstar een ronde verder.

De vorige twee ontmoetingen in Velsen-Zuid werden beide wedstrijden gewonnen door de Blauw-Witten. Vorig seizoen werd Telstar met 1-2 verslagen, het jaar daarvoor met maar liefst 0-5.

Ricardo Moniz is blij met de bekerwinst van afgelopen dinsdag: “Je ziet dat het de ploeg vertrouwen geeft. Tegen MVV Maastricht moesten we eigenlijk drie punten pakken en ook tegen FC Oss hadden we goede fases. We verdedigen alleen niet goed genoeg en halen daardoor geen resultaat. De groep had even een succesbeleving nodig, de overwinning op FC Den Bosch kwam dus op het goede moment.”

Moniz verwacht een moeilijke wedstrijd in Velsen-Zuid. “Telstar is een goede ploeg, die de laatste weken erg gegroeid is. Ze zitten in de winning-mood, dus dat geeft ze veel vertrouwen. Ze zijn sterk in eigen huis, dus we zullen vanaf de eerste minuut gefocust moeten zijn.”

De 16-jarige Jarno Janssen maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie. De verdere wedstrijdselectie is als volgt:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Augustine Loof, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Jarno Janssen, Yanni de Vriendt.