vrijdag 15 december 2017

• Voorbeschouwing sparta nijkerk fc eindhoven

Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - FC Eindhoven

Dinsdagavond 19 september begint voor FC Eindhoven het bekeravontuur met een uitwedstijd tegen Sparta Nijkerk. Op het sportpark de Ebbenhorst in Nijkerk wordt er om 19:45 uur afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Van Herk.

Sparta Nijkerk is een relatief onbekende tegenstander voor FC Eindhoven, alsmede door het feit dat beide ploegen nog nooit eerder tegenover elkaar stonden. Het team van Sparta Nijkerk, dat onder leiding staat van voormalig profvoetballer Marco Roelofsen, werkt haar wedstrijden af in de Zaterdag Hoofdklasse B. Momenteel bezet het daar de 11e plaats met 3 punten na evenzoveel speelronden. Na een overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Zuidvogels volgden twee nederlagen tegen respectievelijk Excelsior ’31 en Berkum.

De Spartanen plaatsten zich voor de hoofdfase van het bekertoernooi door in de voorrondes eerst in eigen huis VPV Purmersteijn uit te schakelen met 3-0. Vervolgens werd op bezoek bij Harkemase Boys met 2-3 gewonnen.

FC Eindhoven wist afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen de volle buit mee naar huis te nemen. In de extra tijd schoot invaller Alessio Carlone de Blauw-Witten naar een 0-1 overwinning op bezoek bij provinciegenoot RKC Waalwijk. De ploeg van Wilfred van Leeuwen zal de driepunter in Waalijk een goed vervolg willen geven in de bekercompetitie tegen Sparta Nijkerk.

De volledige selectie die afreist naar Nijkerk bestaat uit: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Vermeulen, Hooyberghs.

Hoofdtrainer Van Leeuwen blikt vooruit: