vrijdag 15 december 2017

• Voorbeschouwing sc cambuur fc eindhoven

Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Eindhoven

Het einde van de competitie nadert. FC Eindhoven heeft plaatsing voor Play-Offs in eigen hand. Maar een resultaat op vrijdagavond in Leeuwarden lijkt noodzakelijk. SC Cambuur – FC Eindhoven staat op het programma.

Cambuur wist vorige week het vierde periodekampioenschap binnen te slepen na een 5-0 overwinning op RKC Waalwijk. Sander van der Streek is in de laatste weken de 'keyplayer' van de thuisploeg en werd daarom verkozen tot beste speler van de periode.

Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in het Jan Louwers Stadion. Sebastiaan de Wilde (vrijdag afwezig vanwege een blessure) en Dario van den Buijs (geschorst) waren destijds de doelpuntenmakers waardoor FC Eindhoven de drie punten kon behalen. Na de trainerswisseling in Friesland is alles anders, de resultaten zijn verbluffend. De ploeg draait en is reeds geplaatst voor de tweede ronde van de Play-Offs. Iets waar de Blauw-Witten nog hard voor moeten knokken.

Vier ploegen strijden nog om twee tickets voor de eerste ronde van de Play-Offs. De Graafschap, RKC Waalwijk, FC Emmen en FC Eindhoven. Volgende week wordt de competitie door de Blauw-Witte formatie afgesloten met de derby thuis tegen Helmond Sport. Daarna zal duidelijk zijn of FC Eindhoven mee kan strijden om een ticket naar de felbegeerde Eredivisie.

De wedstrijdselectie: Swinkels; Durwael, Sprockel, Gunst, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemão, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Kuiper, Uiterloo, De Vriendt.

Tickets voor de derby tegen Helmond Sport zijn verkrijgbaar via www.FC-Eindhoven.nl/tickets