vrijdag 18 januari 2019

• Voorbeschouwing sc cambuur fc eindhoven

Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Eindhoven

Vrijdag staat voor FC Eindhoven alweer de zestiende competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De Eindhovenaren reizen vrijdag af naar Friesland voor het duel tegen SC Cambuur uit Leeuwarden. In het Cambuurstadion hoopt de ploeg van trainer David Nascimento de vorm van de afgelopen twee wedstrijden voort te zetten. De wedstrijd (onder leiding van de heer Jochem Kamphuis) wordt om 20.00 uur afgetrapt.

FC Eindhoven won afgelopen week de derby van rivaal Helmond Sport, de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion eindigde in 2-1. Marcelo Lopes was de gevierde man bij de Eindhovenaren met de winnende goal vlak voor tijd. FC Eindhoven heeft na een mindere serie nu twee wedstrijden op rij gewonnen, de weg naar boven is hiermee weer ingezet. FC Eindhoven haakt met vijftien punten uit vijftien gespeelde wedstrijden weer aan bij de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

Elton Kabangu keert vrijdag na een schorsing van twee wedstrijden weer terug in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren. Dit gaat gepaard met het ontbreken Branco van den Boomen. De aanvoerder van de Blauw-Witten viel afgelopen week in de tweede helft uit met een blessure en is niet tijdig hersteld voor het duel in Leeuwarden.

SC Cambuur staat op dit moment op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 22 punten uit vijftien gespeelde wedstrijden. De Leeuwarders pakten dit seizoen bijna alle punten in thuiswedstrijden, de ploeg van trainer René Hake wist pas één uitduel te winnen.

Afgelopen week speelde SC Cambuur met 1-1 gelijk op bezoek bij FC Den Bosch. Met dit gelijke spel brachten de Leeuwarders een einde aan de zegereeks van acht wedstrijden van de Bosschenaren.

FC Eindhoven en SC Cambuur hebben samen een rijke geschiedenis, beiden clubs hebben namelijk 84 keer eerder tegenover elkaar gestaan in de Eerste Divisie. FC Eindhoven wist 26 van deze ontmoetingen in een overwinning om te zetten, terwijl de Leeuwarders 39 keer aan het langste eind trokken. Het duel eindigde negentien keer in een gelijkspel.

Twee spelers van FC Eindhoven hebben een verleden bij SC Cambuur, Ruud Swinkels en Alvin Daniëls hebben beiden in Leeuwarden onder contract gestaan.

Vorig seizoen eindigde het duel in Friesland in een nipte 3-2 nederlaag voor FC Eindhoven. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg de winnende treffer nadat de Eindhovenaren eerst nog goed waren teruggekomen van een 2-1 achterstand.

Tickets voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van het Jan Louwers Stadion (eigen vervoer).

Selectie (FC Eindhoven):

Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, Janssen, Idzes, Bergsen, Achenteh.