vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing rkc waalwijk fc eindhoven

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Eindhoven

Komende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. FC Eindhoven gaat in Waalwijk op jacht naar de eerste drie punten van het seizoen. De wedstrijd start om 20:00 uur.

RKC Waalwijk staat momenteel op een elfde plaats met drie punten uit de eerste twee wedstrijden. Ze begonnen het seizoen goed met een 1-0 overwinning op Telstar. Vorige week verloren ze echter met dezelfde cijfers van FC Emmen.

Bij de vorige twee duels in Waalwijk wisten de Blauw-Witten drie punten mee naar Eindhoven te nemen. FC Eindhoven won er respectievelijk met 1-2 en 0-1.

Hoofdtrainer Ricardo Moniz gaat de wedstrijd tegen RKC in met dezelfde intenties als de rest van de wedstrijden. ”We hebben goed spel laten zien tijdens de voorbereiding en tegen De Graafschap. Alleen de wedstrijd tegen Volendam was teleurstellend. Het is vervelend dat je de eerste twee wedstrijden niet wint, maar dat zegt nog niets”.

Volgens Moniz zal de ploeg opnieuw willen aanvallen: “Iedere wedstrijd in deze competitie zal lastig zijn. We zullen er altijd vol voor moeten gaan. RKC is een goed georganiseerde ploeg die achterin weinig weggeeft. We willen graag aanvallen, maar dit kan alleen als je zelf de 0 houdt. Je ziet dat we achterin nog te veel fouten maken, dat moet dus beter”.

Met het aantrekken van Uiterloo krijgt Moniz een extra optie bij voorin, waar hij erg blij mee is. “Ik wil alle posities dubbel bezet hebben, dus de komst van Uiterloo is erg prettig.”

Nieuwe aanwinst Tibo van der Velde is afgelopen week geblesseerd geraakt. Ook Timothy Durwael (revalidatie) en Jinty Caenepeel (niet wedstrijdfit) zitten niet bij de selectie.

De selectie die afreist naar Waalwijk is als volgt:

Daoud Bousbiba, Dario van den Buijs, Fries Deschilder, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Anthony van den Hurk, Mart Lieder, Augustine Loof, Ivo Rossen, Jonathan Rowell, Kyle de Silva, Guy Smit, Civard Sprockel, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Rafael Uiterloo, Jari Vandeputte en Sebastiaan de Wilde.