zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing rkc waalwijk fc eindhoven

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Eindhoven

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen is aangebroken. Na een seizoen met ups en downs, willen de mannen van David Nascimento het seizoen op een waardige manier afsluiten. Een aantal weken terug zag de slotfase van de competitie er behoorlijk positief uit. De goede flow waarin de Eindhovenaren zaten, konden zij helaas niet tot het einde vasthouden en daarmee verging de kans op Play-Off voetbal. Tegen RKC Waalwijk, dat in de afgelopen speelronde nog overtuigend wist te winnen van Go Ahead Eagles, gaat FC Eindhoven op zoek naar een overwinning.


De ploeg uit Waalwijk won afgelopen week met 1-4 op bezoek bij Go Ahead Eagles door doelpunten van Mario Bilate, Stijn Spierings (2x) en Darren Maatsen. Richard van der Venne redde de eer voor de Adelaars. Door deze overwinning is RKC Waalwijk zeker van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs. Onder hoofdcoach Fred Grim beleeft de Brabantse club tot nu toe een succesvol seizoen.

 
In tegenstelling tot RKC Waalwijk wist FC Eindhoven vrijdag niet te winnen. De Eindhovenaren kwamen in het eigen Jan Louwers Stadion niet langs Jong AZ. Een ongelukkige struikelpartij van Karim Essikal zorgde ervoor dat scheidsrechter Van der Laan naar de strafschopstip wees. Zo kwamen de beloften van AZ op voorsprong door Ondrej Mihalik. Door dit doelpunt stond de uitslag kort na rust al op het scorebord.
 

In december vorig jaar stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar. De wedstrijd werd destijds gewonnen door de Geel-Blauwen. Branco van den Boomen opende de score door een strafschop te benutten. Twee doelpunten van Darren Maatsen en één van Emil Hansson zorgden voor de 1-3 stand.
 

FC Eindhoven zal de laatste wedstrijd van dit seizoen aantreden zonder Siebe van der Heyden. De Belg ontving twee keer geel in de wedstrijd tegen Jong AZ en zal vrijdagavond vanaf de tribune moeten toekijken. Ruud Swinkels, Augustine Loof en Rochdi Achenteh zullen ook ontbreken in de selectie vanwege een blessure. Elisha Sam keert terug van een schorsing en zal dus aansluiten bij de groep.
 

Selectie FC Eindhoven: Bergsen, Smit, Seedorf, Idzes, Essikal, Bourard, Van den Boomen, Lopes Daniëls, Kabangu, Cicilia, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, V. Vermeulen, Van Otterdijk, Vercoelen.