vrijdag 15 december 2017

Voorbeschouwing RKC - FC Eindhoven

Vrijdagavond reist FC Eindhoven af naar Waalwijk voor de derde uitwedstrijd van het seizoen, ditmaal tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion begint om 20:00 uur, de heer Van de Graaf is aangesteld als scheidsrechter.

Afgelopen weekend speelde FC Eindhoven in eigen huis de Eindhovense Derby tegen stadsgenoot Jong PSV. In een duel met veel kansen voor beide ploegen was het Jong PSV dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Nadat Sam Lammers de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong had gezet maakte FC Eindhoven-spits Mart Lieder vijf minuten later alweer gelijk door een schot van Fries Deschilder van richting te veranderen. Een paar minuten voor tijd scoorde Mauro Junior de 1-2 en haalde zo de drie punten binnen voor Jong PSV.

Ook RKC speelde in de afgelopen speelronde een wedstrijd tegen een beloften team. Op een kletsnat sportcomplex de Toekomst werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Ajax. Hierdoor heeft RKC Waalwijk na vier speelrondes twee punten, gelijk aan het aantal van de Blauw-Witten.

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk stond in totaal al twintig keer eerder op het programma in de Jupiler League. De laatste drie seizoenen wisten de Eindhovenaren zowel uit als thuis telkens de volle buit te behalen tegen de geelblauwen. De selectie van Wilfred van Leeuwen zal gemotiveerd zijn deze statistiek aanstaande vrijdag een positief gevolg te geven door de punten opnieuw mee te nemen naar Eindhoven.

Selectie FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Vermeulen, Hooyberghs.

Voorbeschouwing met Wilfred van Leeuwen: