vrijdag 26 oktober 2018

• Voorbeschouwing nec nijmegen fc eindhoven

Voorbeschouwing N.E.C. Nijmegen - FC Eindhoven

Vrijdag 12 oktober gaat de selectie van FC Eindhoven naar Gelderland voor het competitieduel tegen N.E.C Nijmegen. De Blauw-Witten kunnen deze speelronde voor de vierde keer op rij ongeslagen blijven in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt in de Goffert en staat onder leiding van de heer Clay Ruperti.

Na de moeizame start van het seizoen is FC Eindhoven de laatste weken goed op weg. De afgelopen drie wedstrijden bleven de Blauw-Witten ongeslagen in de competitie. Er werd gelijk gespeeld tegen twee degradanten uit de Eredivisie (Roda JC 0-0 en FC Twente 1-1), er werd gewonnen op bezoek bij de kampioen van vorig jaar: Jong Ajax 0-3.

Afgelopen week wist FC Eindhoven in de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 1-1 gelijk te spelen. Dit voelde voor alles wat Blauw-Wit is als een overwinning aangezien de Eindhovenaren al een tijdje met tien man speelden. Ondanks dat FC Eindhoven met een man minder in het veld stond bleven de overgebleven spelers veel strijd leveren, hetgeen dat in de absolute slotseconde tot de verdiende 1-1 leidde.

N.E.C. Nijmegen eindigde vorig jaar op de derde plaats in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren waren vorig jaar in een hevige strijd verwikkeld om promotie naar de Eredivisie met Fortuna Sittard. Uiteindelijk eindigde Fortuna vier punten boven N.E.C. waardoor de Nijmegenaren veroordeeld waren tot het spelen van play-offs voor promotie. FC Emmen was hierin te sterk voor N.E.C. waardoor de club ook dit seizoen in de Eerste Divisie uitkomt. Vorige week verloor N.E.C. met 1-0 op bezoek bij Almere City FC, de Nijmegenaren nemen hiermee op dit moment de vijfde plaats in op de ranglijst in de competitie met vijftien punten.

FC Eindhoven en N.E.C. Nijmegen stonden 28 keer eerder tegenover elkaar in de Eerste Divisie. De Blauw-Witten wonnen acht van deze ontmoetingen terwijl de Nijmegenaren zestien keer aan het langste eind trokken. De wedstrijd eindigde vier keer in een gelijkspel. Vorig seizoen verloor FC Eindhoven nipt in Nijmegen, het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor N.E.C Nijmegen. Kyle de Silva maakte het enige doelpunt aan de zijde van FC Eindhoven. Voor N.E.C. kwam Sven Braken twee keer op het scoreformulier te staan.

Tickets voor de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen zijn verkrijgbaar bij het secretariaat tot vrijdagmiddag 16.00. Bij aanschaf van kaarten dienen supporters zich te legitimeren.

De selectie ziet er als volgt uit: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heijden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J.Vermeulen, Janssen, Bergsen.