vrijdag 23 augustus 2019
20:00 uur

Voorbeschouwing N.E.C. – FC Eindhoven

Vandaag speelt FC Eindhoven de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In stadion De Goffert strijden de Blauw-Witten tegen N.E.C. Nijmegen om de eerste drie punten van het seizoen. Om 20:00 is de aftrap, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti.


Na een lange voorbereiding met oefenduels tegen verschillende tegenstanders uit binnen- en buitenland treft FC Eindhoven vandaag N.E.C.. Tijdens de voorbereiding werd drie keer gewonnen, een keer gelijk gespeeld en vijf keer verloren. De voorbereiding werd goed afgesloten met twee overwinningen op rij. Al-Gharafa werd in Tegelen met 0-1 verslagen door een doelpunt van Kaj de Rooij. Een paar dagen later bezorgde Jort van der Sande FC Eindhoven de overwinning en versloegen de mannen van Ernie Brandts Roda JC Kerkrade met 0-1. 


Vorig seizoen won FC Eindhoven zowel uit als thuis van N.E.C.. In de thuiswedstrijd waren de Blauw-Witten met 3-2 te sterk voor de Nijmegenaren. Na een 1-2 achterstand boog FC Eindhoven de stand in het laatste kwartier om in een 3-2 overwinning. Namens FC Eindhoven scoorden Alvin Daniëls, Branco van den Boomen en Elisha Sam. Uit werd het 0-1 door een doelpunt van Branco van den Boomen. 


N.E.C. verwelkomde deze zomer enkele nieuwe gezichten, zo staat François Gesthuizen dit seizoen voor de spelersgroep bij de Nijmegenaren. Ook treft FC Eindhoven bij N.E.C. een oude bekende, zo wordt Jellert Van Landschoot dit seizoen gehuurd van Club Brugge. De Belgische middenvelder speelde in het seizoen 2017-2018 voor FC Eindhoven en werd al snel een publiekslieveling aan de Aalsterweg. 


Bij FC Eindhoven ontbreken Alvin Daniëls, Cas Faber en Jarno Janssen vanwege blessures. Vanuit Jong FC Eindhoven sluiten Gijs Vercoelen, Pieter Bogaers en Kane Keizer aan bij de wedstrijdselectie. 


Wedstrijdselectie FC Eindhoven:
Ruud Swinkels, Maarten Peijnenburg, Collin Seedorf, Bart Biemans, Zé Pedro, Karim Essikal, Jort van der Sande, Branco van den Boomen, Samy Bourard, Menno Bergsen, Rigino Cicilia, Byron Burgering, Marcelo Lopes, Valentino Vermeulen, Niels Raaijmakers, Kaj de Rooij, Joey Sleegers, Jay Idzes, Thom Jonkerman, Gijs Vercoelen, Pieter Bogaers en Kane Keizer