maandag 27 november 2017

Voorbeschouwing NEC - FC Eindhoven

‚ÄčOp vrijdagavond staat de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd van FC Eindhoven op het programma, ditmaal tegen N.E.C. in Nijmegen. De wedstrijd start om 20:00 uur, de heer Lindhout is de scheidsrechter.

N.E.C. behaalde tot dusver 4 punten in de Jupiler League door in de eerste speelronde in eigen huis met 3-1 te winnen van Almere City FC en een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Go Ahead Eagles een week geleden. N.E.C. staat hierdoor op een gedeelde vierde plaats.

Na een eerder gelijkspel in eigen huis tegen Telstar, behaalde FC Eindhoven afgelopen weekend ook een punt tegen FC Emmen. Nadat Elton Kabangu in de eerste speelronde tweemaal zelf trefzeker was, gaf hij ditmaal een prachtige assist, Mart Lieder schoot de bal binnen.

De laatste keer dat N.E.C. – FC Eindhoven op het programma stond is alweer drie seizoenen geleden. De Nijmegenaren wonnen toen met 3-1 van de Blauw-Witten. Het doelpunt aan Eindhovense zijde kwam van Torino Hunte.

In de huidige selectie van N.E.C. treffen de Eindhovenaren een oude bekende; Joey Sleegers, ook wel bekend als ‘Messi van de Aalsterweg’. Joey Sleegers speelde in het seizoen 2014/2015 voor de Blauw-Witten en wist hierin 13 keer te scoren en 5 assists te geven.

Voor de laatste overwinning van FC Eindhoven in Nijmegen moet even de geschiedenis in worden gegaan; in het seizoen 1987/1988 werd het 1-2. Een mooie uitdaging voor het team van Wilfred van Leeuwen om deze statistiek te verbreken!

De wedstrijdselectie: Swinkels, Korstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Kuiper, Vermeulen, Hooyberghs.