vrijdag 22 september 2017

• Voorbeschouwing nac breda fc eindhoven

Voorbeschouwing NAC Breda - FC Eindhoven

Slechts drie dagen na de 3-1 thuisoverwinning op Fortuna Sittard maken de mannen van trainer Ricardo Moniz zich alweer op voor de volgende ‘finale’. In Breda treffen de Eindhovenaren NAC Breda. De wedstrijd tegen de Bredanaars zal voor zowel FC Eindhoven als NAC Breda van cruciaal belang zijn in strijd om de Jupiler Play-Offs.

Dat FC Eindhoven geen punten mocht verliezen vrijdagavond tegen Fortuna Sittard was vanaf het beginsignaal al duidelijk. Al in de vierde minuut promoveerde Mart Lieder een loepzuivere voorzet van Jinty Caenepeel tot doelpunt. Lang mochten de Eindhovenaren niet genieten van de voorsprong, want de Limburgers kwamen uit een corner langszij. Lang leek het duel af te stevenen op een 1-1 geijkspel, maar Mart Lieder liet zijn klasse zien en zette de Blauw-Witten op 2-1 voorsprong. In de absolute slotfase deed Tibeau Swinnen er een schepje bovenop door de 3-1 aan te tekenen.

Maandagmiddag, beter gezegd op Tweede Paasdag, staat het Brabantse onderonsje met NAC Breda op het programma. De geel-zwarten hebben 56 punten gepakt uit 34 duels, dat zijn er zes meer dan FC Eindhoven. FC Eindhoven mag nog ruiken aan de Play-Offs omdat concurrenten FC Emmen als RKC Waalwijk op hun beurt punten morsten. NAC Breda won overigens ook niet. De mannen van trainer Stijn Vreven verloren met 2-1 in en tegen Helmond.

NAC Breda – FC Eindhoven en vice versa stonden in het verleden slechts zeven keer tegenover elkaar. De allereerste ontmoeting, op 18 december 1999 eindigde in een 2-0 overwinning voor NAC Breda. De laatste onderlinge ontmoeting, gespeeld in het Jan Louwers Stadion, eindigde in een monsterzege voor FC Eindhoven; 6-2. Het was de grootste thuisoverwinning tot nog toe. Op 16 mei van het vorige seizoen verloren de Eindhovenaren in de nacompetitie met 2-0.

Om opnieuw een stap dichter bij de Jupiler Play-Offs te komen zal FC Eindhoven een positief resultaat moeten boeken. De voorsprong op nummer elf RKC Waalwijk bedraagt 1 punt. FC Emmen staat in punten gelijk, maar heeft een beter doelsaldo. De volgende thuiswedstrijd van FC Eindhoven is vrijdag al. Thuis tegen aanstaand kampioen VVV-Venlo. Tickets zijn verkrijgbaar via www.FC-Eindhoven.nl/tickets

De volgende mannen stappen maandag in de bus richting Breda: Swinkels, Durwael, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemao, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Kuiper, Uiterloo, De Vriendt.