zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing mvv maastricht n fc eindhoven

Voorbeschouwing MVV Maastricht – FC Eindhoven

Voor de derde keer binnen acht dagen staat er voor FC Eindhoven een wedstrijd op het programma. Na Telstar (afgelopen vrijdag) en TOP Oss (maandag) wacht vrijdagavond MVV Maastricht op de Blauw-Witten. Het duel wordt gespeeld in Stadion De Geusselt en begint om 20.00 uur.


In het Jan Louwers Stadion won FC Eindhoven afgelopen maandag met 2-1 van TOP Oss. Elisha Sam en Elton Kabangu waren de doelpuntenmakers. De zege was erg belangrijk om mee te blijven doen in de strijd om een plek in de Keuken Kampioen Play-Offs. 
Ook tegen MVV Maastricht zullen de Eindhovenaren weer tot het gaatje moeten gaan om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg uit Maastricht speelde op dezelfde avond als de Blauw-Witten, maar verloren met 2-0 van Sparta Rotterdam. Het duel tussen FC Eindhoven en MVV Maastricht zal erg spannend worden, aangezien het verschil tussen beide ploegen één punt bedraagt. FC Eindhoven staat momenteel op een elfde plek op de ranglijst, terwijl de ploeg van trainer Ron Elsen zich vestigt op de dertiende plek.


Het thuisduel tegen MVV Maastricht begin dit seizoen werd verloren met 0-1. Met een late penalty wist Joeri Schroijen het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. 
De wedstrijd stond in de Eerste Divisie al veertig keer eerder op het programma. Daarvan wist FC Eindhoven er vijftien van te winnen, twaalf gelijk te spelen en dertien te verliezen. 


Met MVV Maastricht als tegenstander treft FC Eindhoven oude bekenden. Maxime Gunst en Anthony Van den Hurk hebben beide in het blauw-witte tenue gevoetbald, maar vertegenwoordigen nu het rode shirt. Van den Hurk heeft momenteel al twaalf keer het net weten te vinden. Zijn laatste doelpunt scoorde hij in de kraker tegen Roda JC Kerkrade. Met dit doelpunt scoorde hij de aansluitingstreffer en wisten uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen in het Parkstad Limburg Stadion. 
Bij FC Eindhoven is Branco Van den Boomen de man met de meeste goals. Met negen doelpunten voert hij de ranglijst aan in de selectie van David Nascimento.


Selectie FC Eindhoven: Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu, Van den Boomen, Bourard, Smit, Cicilia, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, Van Otterdijk, Idzes, Bergsen, Achenteh.