vrijdag 26 oktober 2018

• Voorbeschouwing mvv maastricht fc eindhoven

Voorbeschouwing MVV Maastricht - FC Eindhoven

Na de overwinning tegen Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag hoopt de ploeg van David Nascimento wederom een zege te boeken. De tegenstander is MVV Maastricht. De scheidsrechter van dienst, Christiaan Bax, fluit om 20.00 uur voor de aftrap in De Geusselt.

Vrijdagavond wist FC Eindhoven in eigen huis de slechte reeks te doorbreken. Jong FC Utrecht werd met 5-2 verslagen in het Jan Louwers Stadion. Mart Lieder keerde terug in de basis, hij scoorde meteen drie keer. Ook Elton Kabangu en Tibeau Swinnen waren trefzeker. Nick Venema scoorde namens de Utrechters nog tweemaal.

Tegenstander MVV Maastricht doet heel het seizoen al goed mee in de middenmoot van de Jupiler League. De ploeg van trainer Ron Elsen heeft na 30 speelronden 40 punten behaald. Hiermee staan ze momenteel op een 10e plek in de competitie. Vorige week vrijdag ging MVV op bezoek bij RKC Waalwijk. Het duel in Waalwijk eindigde in een 1-1 gelijkspel. RKC kwam net na rust op voorsprong via een eigen doelpunt van Christophe Janssens. In de slotfase wist Jonathan Okita de Maastrichtenaren naast RKC Waalwijk te schieten.

Vorig jaar eindigde MVV Maastricht – FC Eindhoven in 0-0. De Blauw-Witten konden in de eerste geen vuist maken, MVV creëerde veel kansen en was de dominante ploeg. Na rust kreeg Eindhoven een aantal kansen en kwam het beter in de wedstrijd. MVV moest de wedstrijd met 10 spelers uitspelen, Ricardo Ippel verliet tien minuten voor tijd het veld, hij kreeg voor de tweede keer geel. Eerder dit seizoen won FC Eindhoven met 3-2 van de Maastrichtenaren. Mart Lieder zorgde er voor rust al voor dat het 3-0 stond. Na rust werd het na twee snelle doelpunten van MVV nog spannend, maar FC Eindhoven wist de overwinning over de streep te trekken doordat Ruud Swinkels in de laatste minuut een strafschop wist te keren.

De Eindhovense selectie is ongewijzigd ten opzichte van afgelopen week. Deze mannen reizen af naar Maastricht: Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Lieder, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, J. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.