vrijdag 25 augustus 2017

• Voorbeschouwing mvv maastricht fc eindhoven

Voorbeschouwing MVV Maastricht - FC Eindhoven

​Waar normaal gesproken de meeste Jupiler League-wedstrijden worden afgewerkt op de vrijdagavond, reizen de Blauw-Witten zondag naar het verre zuiden voor de wedstrijd tegen MVV Maastricht. Het duel tegen de Limburgers vangt zondag om 14.30 uur aan en staat onder leiding van Pérez.

MVV Maastricht en FC Eindhoven wonnen beide hun laatste wedstrijden niet. MVV ging op Valentijnsdag op bezoek bij Jong Ajax en FC Eindhoven trad vorige week vrijdag in het eigen Jan Louwers Stadion aan tegen FC Oss. De Blauw-Witten verkeken zich lelijk op de Ossenaren en verloren met 1-2. MVV behaalde een knap punt bij de best presterende thuisploeg van de Jupiler League op dit moment. (1-1)

Van de laatste vijf ontmoetingen met MVV in Maastricht wonnen de Eindhovenaren er liefst vier. Slechts één keer wisten De Sterrendragers de punten in eigen huis te houden. Dit gebeurde op 21 december 2012. (3-2) Vorig seizoen, op 29 januari van het jaar 2016, wonnen de Blauw-Witten eenvoudig met 0-2 dankzij twee doelpunten van de inmiddels vertrokken Anil Koc. De Belg met Turkse roots speelde in totaal 29 duels voor FC Eindhoven en scoorde zes keer. In de heenwedstrijd dit seizoen deelden beide elftallen de punten; 1-1. Kyle de Silva bracht FC Eindhoven kort na rust op 1-0, maar Joeri Schroijen maakte een kwartier voor tijd gelijk.

MVV presteert net als FC Eindhoven in eigen huis bijzonder goed. Van de twaalf thuiswedstrijden pakten de Limburgers 26 van de 36 mogelijke punten. Alleen tegen FC Volendam en koploper VVV-Venlo werd een nederlaag geleden. Ook in uitwedstrijden pakken de Limburgers de nodige punten. Uit dertien wedstrijden pakte MVV twintig punten. Alleen VVV Venlo en FC Volendam pakten op vreemde bodem meer punten dan de Maastrichtenaren. Bij zowel FC Eindhoven als MVV Maastricht hebben ze een goaltjesdief in de gelederen. Thomas Verheijdt (MVV) en Mart Lieder (FC Eindhoven) scoorden beiden elf goals dit seizoen. Lijstaanvoerder van de topscorerslijst is Tom Boere van FC Oss met 26 goals.

Ricardo Moniz blikt vooruit:

De wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemao, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, De Vriendt.

Voor de wedstrijd van zondag zijn nog bus- en autotickets te koop. Steun onze mannen en ga mee naar Maastricht! Meer informatie: http://fc-eindhoven.nl/nieuws/fce-awaydays-vs-mvv-jong-ajax-550