vrijdag 20 juli 2018

• Voorbeschouwing jong psv n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong PSV FC Eindhoven

Maandagavond neemt FC Eindhoven het op tegen Jong PSV. Derby of niet, de Blauw-Witten hoeven niet ver te reizen voor deze uitwedstrijd. De aftrap op sportcomplex De Herdgang is om 20.00 uur. De scheidsrechter van dienst is Christian Mulder.

De 22ste speelronde voor FC Eindhoven is het debuut van hoofdtrainer David Nascimento, die na het vertrek van Wilfred van Leeuwen sinds afgelopen donderdag voor de groep staat. De coach treft in zijn eerste drie wedstrijden enkel Brabantse ploegen, want na Jong PSV staan RKC Waalwijk en FC Den Bosch op het programma.

Nascimento zag in de voorbereiding op het treffen met Jong PSV Nicky Kuiper vertrekken naar TEC en Maxime Gunst afhaken met een achillespeesblessure. De andere linksback Kyle De Silva is op de weg terug na een wekenlange revalidatie.

Voor FC Eindhoven is het zaak om snel de nederlaag tegen Telstar weg te spoelen. Met buurman Jong PSV treft de ploeg wel een geduchte tegenstander, waarvan de basiself van tevoren niet of nauwelijks is in te schatten. De laatste competitiewedstrijd werd door Jong PSV knap gewonnen met 2-3 bij De Graafschap. Afgelopen week volgde een teleurstelling voor de ploeg van Dennis Haar, want Jong PSV werd door Newcastle United U23 uitgeschakeld in de Premier League International Cup. Ramon Pascal Lundqvist maakte de enige Eindhovense treffer in het met 3-1 verloren duel. De laatste keer dat FC Eindhoven won van Jong PSV was op 18 december 2015, toen Jinty Caenepeel en Anthony van den Hurk voor een 2-0 eindstand zorgde.

Steun Blauw-Wit naar een goed resultaat! Vanaf 18.30 uur zijn tickets (a €5,- per stuk) te koop bij de kassa op De Herdgang.

De selectie van FC Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen Jong PSV: Swinkels, Klooster, Kortstam, Matthys, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, Hooyberghs.