vrijdag 21 december 2018

• Voorbeschouwing jong psv n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong PSV – FC Eindhoven

Aanstaande vrijdag start de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven neemt het in de eerste wedstrijd op tegen stadgenoot Jong PSV. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt op de Herdgang, de seizoenopener staat onder leiding van de heer Ruperti.

Vrijdag 17 augustus trappen we voor het eerst af in de Keuken Kampioen Divisie, Keuken Kampioen is vanaf dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor van de Eerste divisie. Jong PSV is de eerste tegenstander van FC Eindhoven in het seizoen 2018/2019. Jong PSV eindigde vorig seizoen als nummer vijf. De vorige editie van deze wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor de beloftenploeg van PSV. Mart Lieder maakte destijds het enige doelpunt voor de Blauw-Witten. Voor Jong PSV kwamen vier verschillende spelers op het scoreformulier: Jordan Teze, Cody Gakpo, Ramon Pascal Lundqvist en de inmiddels naar AZ  vertrokken Albert Gudmundsson wisten allen het net te vinden. Vrijdag staan Jong PSV en FC Eindhoven voor de elfde keer tegenover elkaar. FC Eindhoven wist tot nu toe vier edities te winnen, terwijl PSV de Brabantse mini-derby zes keer won.

Dit seizoen zal er voor PSV anders uit komen te zien dan in voorgaande jaren het geval was. De beloftenploeg van PSV kan dit seizoen niet meer beschikken over spelers die ouder dan 23 jaar zijn. Het is dus in veel situaties niet meer toegestaan om revaliderende spelers of een tweede keeper op te stellen. Spelers die in het weekend al bij het eerste elftal op het wedstrijdformulier hebben gestaan mogen niet meer tijdens datzelfde weekend uitkomen voor de beloftenploeg, andersom is dit wel toegestaan. Daarnaast mogen spelers die meer dan zeven wedstrijden voor het eerste elftal gespeeld hebben niet meer uitkomen voor de beloftenploeg. Met deze maatregelen hoopt de KNVB de Eerste divisie eerlijker te maken.

Wedstrijdselectie FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Smit, Loof, Raaijmakers, Leidelmeijer, Drabbels, De Rooij, Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen.

Blauw-Wit TV keek vooruit op de wedstrijd met trainer David Nascimento: