vrijdag 15 december 2017

• Voorbeschouwing jong psv fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong PSV - FC Eindhoven

Na de nederlaag vorige week tegen FC Emmen gaat FC Eindhoven voor revanche tegen stadsgenoot Jong PSV. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld op de Herdgang in Eindhoven.

Jong PSV begon de competitie zeer goed en sloot de eerste periode als winnaar af met 21 punten uit negen wedstrijden. Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen afgelopen week tegen Almere City, staat te ploeg van Pascal Jansen nog steeds bovenaan in de Jupiler League.

De stadsgenoten stonden zes keer eerder tegenover elkaar in de Jupiler League. Viermaal was FC Eindhoven de sterkste, twee keer wist Jong PSV te winnen.

Ricardo Moniz blikt allereerst terug op de wedstrijd van vorige week: “Doordat we drie wedstrijden op een rij wonnen, was er een bepaald verwachtingspatroon. Helaas konden we de goede lijn niet doortrekken en hebben we niet aan de verwachtingen kunnen voldoen tegen FC Emmen”.

Het is de bedoeling om de goede lijn weer op te pakken tegen Jong PSV: “Het is een speciale wedstrijd, er heerst toch een bepaalde rivaliteit. We gaan de wedstrijd hetzelfde in als alle andere wedstrijden, en dat is om te winnen”.

Rai Vloet is er vrijdagavond niet bij tegen zijn oude club. Hij is herstellende van een breukje in het jukbeen, die hij deze week opliep. Vloet is donderdag geopereerd en hoopt snel de training te kunnen hervatten.

De wedstrijdselectie:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Daoud Bousbiba, Jinty Caenepeel, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva en Rafael Uiterloo