Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing jong fc utrecht n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht FC Eindhoven

Vrijdag staat voor FC Eindhoven opnieuw een wedstrijd tegen een ‘Jong’-team op het programma, als de Blauw-Witten op bezoek gaan bij Jong FC Utrecht. Op Sportpark de Westmaat zal om 20:00 uur worden afgetrapt, scheidsrechter is de heer Ruperti.

Afgelopen weekend verloor FC Eindhoven in eigen huis van Jong Ajax. Vlak voor rust zette Mart Lieder de Eindhovenaren op voorsprong, na een mooie aanval via Tibo van de Velde en Elton Kabangu. Na rust was het Jong Ajax dat drie keer achter elkaar scoorde. Dani de Wit kopte binnen na een vrije trap, Carel Eiting schoot fraai raak via de binnenkant van de paal en opnieuw Dani de Wit scoorde door de bal het laatste zetje te geven na een hoekschop. In de slotfase kwam FC Eindhoven terug in de wedstrijd via clubtopscorer Mart Lieder. Een mooie actie van Tarik Kada werd verzilverd door de spits. De Blauw-Witten gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar er werd niet meer gescoord.

Ook Jong FC Utrecht wist in de afgelopen speelronde niet te winnen. Op bezoek in Nijmegen werd met 3-1 verloren van N.E.C., dat door de overwinning het eerste ticket voor de play-offs pakte. Voor rust kwamen de Nijmegenaren op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Sven Braken en Arnaut Groeneveld. Na ruim een uur spelen scoorde Bilal Ould-Chikh de aansluitingstreffer voor de Utrechters, maar een minuut later stond de marge alweer op 2 doelpunten via Ted van de Pavert.

FC Eindhoven en Jong FC Utrecht staan vrijdag slechts voor de derde keer tegenover elkaar in de Jupiler League. In de twee eerdere ontmoetingen wisten beiden ploegen eenmaal te winnen. Vorig jaar eindigde de ontmoeting in een 2-1 nederlaag voor de Blauw-Witten. Leonardo maakte in dat duel zijn debuut voor FC Eindhoven.

De volledige selectie voor het duel met Jong FC Utrecht: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Vermeulen, Hooyberghs.