vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing jong fc utrecht n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – FC Eindhoven

Voor FC Eindhoven staat vrijdagavond de derde wedstrijd in een week tijd op het programma. De Blauw-Witten reizen af naar Spakenburg voor het treffen met Jong FC Utrecht. Na twee nederlagen op rij wil FC Eindhoven zich revancheren. Het duel wordt vrijdag om 20.00 uur afgewerkt op Sportpark de Westmaat bij IJsselmeervogels.

De laatste twee wedstrijden tegen ‘concurrenten’ Jong PSV en FC Emmen gingen verloren. Door de nederlagen raakte FC Eindhoven verder achterop de concurrenten NAC Breda, RKC Waalwijk, FC Emmen en Cambuur Leeuwarden. In Emmen keken de mannen van trainer Moniz al bij rust aan tegen een 2-0 achterstand. Na de thee lukte het FC Eindhoven niet om doelpunten te forceren. FC Emmen won eenvoudig met 2-0. Eerder deze week, maandag 13 maart, kwam stadsgenoot Jong PSV op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De rood-witten wonnen, mede door twee goals in blessuretijd, met 0-5. Om aan het einde van de rit nog Jupiler Play-Offs veilig te kunnen stellen móeten de Blauw-Witten vrijdag winnen van Jong FC Utrecht.

Wat opvalt aan beide elftallen is dat zowel FC Eindhoven als Jong FC Utrecht respectievelijk slechts vijf en drie keer wisten te scoren in hun laatste vijf duels. Ook won FC Eindhoven slechts een van haar laatste vijf wedstrijden. Jong FC Utrecht wist zelfs geen een van de vijf laatste duels winnend af te sluiten. Beide clubs zijn niet in hun grootste vorm en azen op een overwinning.

In het Jan Louwers Stadion werd eerder dit seizoen de heenwedstrijd afgewerkt. De Blauw-Witten wonnen met 2-1. Rai Vloet en Tibo Van de Velde scoorden namens de thuisploeg. Na de trip naar Spakenburg is FC Eindhoven een week vrij. Vrijdag 31 maart wacht de derby tegen FC Den Bosch. Tickets zijn te koop via FC-Eindhoven.nl/tickets

Wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Alemão, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, Leonardo, Uiterloo, De Vriendt.