Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing jong fc utrecht n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – FC Eindhoven

Komende vrijdag zal er onder leiding van de heer Nagtegaal om 20:00 worden afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch. Met Jong FC Utrecht treft FC Eindhoven de hekkensluiter van de ranglijst. Na 28 speelrondes staan de Eindhovenaren momenteel op een vijftiende plek. Resultaten in de komende wedstrijden zijn belangrijk in de strijd om de Play-Offs.

Voorgaande speelronde wisten de Utrechters niet te winnen van Jong PSV. Er werd na negentig minuten spelen drie keer gescoord aan Eindhovense kant. Lonwijk, Verreth en Ćatić vonden de goal. Jong FC Utrecht-aanvaller Jonas Arweiler vestigde zijn naam als enige speler van de uitploeg op het scorebord. FC Eindhoven nam het thuis op tegen titelkandidaat Sparta Rotterdam. Op basis van de tweede helft hadden de Blauw-Witten een doelpunt verdiend, evenals de Spartanen in de eerste helft. Er werd tot teleurstelling van beide partijen niet gescoord in het Jan Louwers Stadion.

De eerste confrontatie dit seizoen tussen FC Eindhoven en Jong FC Utrecht eindigde in een gelijke stand, namelijk 0-0. FC Eindhoven kon toentertijd geen potten breken en wist niet te scoren. Komende vrijdag een nieuwe poging om de drie punten mee naar het Jan Louwers Stadion te nemen. De griepgolf van afgelopen week is voorbij en daardoor keren Collin Seedorf en Siebe Van der Heyden terug. Ook Marcelo Lopes keert na een afwezigheid van twee weken terug in de selectie van David Nascimento. Echter zal Ruud Swinkels de wedstrijd tegen Utrecht missen vanwege een blessure.

De ploegen stonden al nog maar vijf keer eerder tegenover elkaar. Drie daarvan werden gewonnen door de Eindhovenaren. Buitenom het gelijke spel eerder dit seizoen, wist Jong FC Utrecht eenmaal te winnen. Centrumspits van de Domstedelingen Nick Venema heeft dit seizoen al dertien doelpunten achter zijn naam. Hij deelt de vijfde plek op de topscorerslijst met ex- FC Eindhoven speler Tom Boere.

Wedstrijdselectie FC Eindhoven: Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu, Van den Boomen, Bourard, Smit, Cicilia, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, Van Otterdijk, Idzes, Bergsen, Achenteh.