vrijdag 20 oktober 2017

• Voorbeschouwing jong az n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong AZ – FC Eindhoven

​Op vrijdagavond 29 september reist FC Eindhoven af naar Zaanstad voor de uitwedstrijd tegen Jong AZ. De wedstrijd zal worden gespeeld op het AFAS Trainingscomplex, waar er om 20:00 uur wordt afgetrapt. Scheidsrechter is de heer Dieperink.

Na het onnodige verlies thuis tegen provinciegenoot FC Den Bosch zal de ploeg van Wilfred van Leeuwen gebrand zijn om tegen Jong AZ de volle buit mee naar Eindhoven te nemen. Na het eerste gevaar van de wedstrijd via een vrije trap van oud Blauw-Witter Jens van Son en een harde uithaal van Tibeau Swinnen, kwam FC Den Bosch na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Sven Blummel schoot raak via een van richting veranderd schot. FC Eindhoven ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier enkele kansen toe, maar wist niet te scoren en verloor zo voor het eerst in negen jaar thuis van de Bosschenaren.

De beloften van AZ delfden afgelopen weekend het onderspit tegen Fortuna. Op bezoek in Sittard verloor de ploeg van trainer Martin Haar met 5-1. Al na ruim een kwartier spelen stond Jong AZ op een 3-1 achterstand. Jong AZ heeft tot dusver in 6 speelrondes 10 punten weten te behalen en staat hierdoor op een vijfde positie in de Jupiler League.

De wedstrijd van vrijdag is de eerste editie van FC Eindhoven tegen Jong AZ. De beloften van AZ werden afgelopen seizoen kampioen in de Tweede Divisie en promoveerde hierdoor voor het eerst in de geschiedenis naar de Jupiler League.

De selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Hooyberghs.

Hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen blikt vooruit: