vrijdag 22 maart 2019

• Voorbeschouwing jong az fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven

Morgenavond staat voor FC Eindhoven de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. De Eindhovenaren sluiten het kalenderjaar af op het AFAS Trainingscomplex voor het duel tegen Jong AZ. De wedstrijd start om 20.00 uur en staat onder leiding van de 23-jarige scheidsrechter Jannick van der Laan. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Inia en Marrewijk.

Het duel Jong AZ – FC Eindhoven wordt gespeeld tussen de minst en meest ervaren club uit de Eerste Divisie. Jong AZ kent een jonge historie in de Keuken Kampioen Divisie. De beloftenploeg uit Alkmaar komt sinds vorig seizoen uit in de Eerste Divisie nadat het in 2017 kampioen werd van de Tweede Divisie. FC Eindhoven is daarentegen de club met de meeste ervaring. De Blauw-Witten zijn dit seizoen voor het 58e jaar actief in de Eerste Divisie. FC Eindhoven en Jong AZ hebben elkaar slechts twee keer eerder ontmoet. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren het uitduel met 1-2 van de ploeg uit Alkmaar.

Vorige week heeft Jong AZ een pijnlijke nederlaag moeten slikken. De beloftenploeg ging op bezoek bij Sparta Rotterdam. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk ging met ruime cijfers onderuit (5-0) en is nu voor het eerst dit seizoen hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ wist dit seizoen pas één keer te winnen, wel werd er zeven keer gelijk gespeeld.  Opvallend is dat Jong AZ relatief makkelijk scoort: 21 keer. Met name aanvoerder Ferdy Druijf weet dit seizoen gemakkelijk het net te vinden. De spits wist tot dusver dertien keer te scoren. Echter krijgt de ploeg ook veel tegentreffers te verwerken. Na Jong FC Utrecht moesten de Alkmaarders het vaakst de bal uit het eigen net halen: 39 keer.

FC Eindhoven kon de goede serie van de afgelopen wedstrijden niet in stand houden en verloor haar laatste thuisduel van 2018. De Eindhovenaren namen het in het eigen Jan Louwers Stadion op tegen RKC Waalwijk, dat voorafgaand aan deze speelronde met één punt meer een plek hoger stond op de ranglijst. Ondanks dat FC Eindhoven nog op voorsprong kwam door een benutte penalty van Branco van den Boomen eindigde de wedstrijd in een 1-3 nederlaag. Morgen krijgt de ploeg van trainer David Nascimento de kans om zich te herpakken van deze nederlaag en het jaar met een overwinning af te sluiten. De Eindhovenaren kwamen voor het eerst dit seizoen zonder kaarten uit de wedstrijd en kunnen zodoende morgenavond zonder schorsingen aantreden tegen Jong AZ.

Eigen vervoer tickets voor de uitwedstrijd tegen Jong AZ zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van het Jan Louwers Stadion tot vrijdagmiddag 16:00 uur.

Selectie FC Eindhoven:
Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, Vermeulen, Idzes, Bergsen, Achenteh.