vrijdag 23 november 2018

• Voorbeschouwing jong ajax n fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong Ajax FC Eindhoven

Na de nederlaag tegen Fortuna Sittard van afgelopen maandag kan FC Eindhoven zich al snel revancheren. Op De Toekomst zullen de Blauw-Witten het opnemen tegen de nummer twee uit de Jupiler League, Jong Ajax. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op sportpark De Toekomst.

De thuiswedstrijd tegen een sterk spelend Fortuna ging met 1-3 verloren. Voor rust wist Djibril Dianessy de bezoekers op een 0-1 voorsprong te zetten. In de tweede helft begonnen de Blauw-Witten niet slecht, maar er werd niet gescoord. Todd Cantwell scoorde na het offensief van de Blauw-Witten wel, 0-2. Doriano Kortstam bracht de spanning terug in de wedstrijd, met een mooie kopbal maakte hij de 1-2. Maar bracht Fortuna de marge weer op twee. Stefan Askovski was verantwoordelijk voor de 1-3.

Eerder dit seizoen won Jong Ajax in het Jan Louwers Stadion. Het werd toen 2-3. FC Eindhoven kwam via Mart Lieder vlak voor rust op voorsprong. Maar de bezoekers wisten de wedstrijd om te draaien en op een 1-3 voorsprong te komen. Lieder wist wederom het net te vinden, in de slotfase maakte hij het nog even spannend. Maar het mocht niet baten, de Ajacieden namen de punten mee naar Amsterdam.

Jong Ajax speelde afgelopen vrijdag tegen Go Ahead Eagles. De ranglijst was geen goede raadgever voor deze partij. De Eagles, die op de 17e plek staan, wisten de Amsterdammers met 0-2 te verslaan. Rick Ketting en Pieter Langedijk waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Jong Ajax eindigde de wedstrijd met 10 man, Azor Matusiwa kreeg rood na een overtreding in het zestienmetergebied.

FC Eindhoven heeft in de vijf seizoenen dat Jong Ajax in de Jupiler League speelt nog maar twee keer van de beloftenploeg verloren. De Blauw-Witten hebben zelfs nog nooit van de Amsterdammers verloren in de hoofdstad. Twee keer won FC Eindhoven en twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Wie bij Ajax gaat spelen is maar de vraag, bij FC Eindhoven ontbreekt in vergelijking met vrijdag Rodney Klooster vanwege een bovenbeenblessure.

De wedstrijdselectie van FC Eindhoven: Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, J. Vermeulen, V. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.