vrijdag 20 oktober 2017

• Voorbeschouwing jong ajax fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Eindhoven

Een kleine week na het gelijke spel op bezoek bij MVV Maastricht (0-0) wachten de Blauw-Witten opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal reizen de Eindhovenaren vrijdag naar Amsterdam voor het interessante treffen met nummer twee, Jong Ajax. Het duel staat onder leiding van de heer Van de Vrande en vangt om 20.00 uur aan.

Tegenstander Jong Ajax won haar laatste wedstrijd op het nippertje van hekkensluiter Achilles ’29. In Groesbeek vochten de Amsterdammers zich terug van een achterstand; 2-3. Bij de hoofdstedelingen deden in vergelijking met veel andere wedstrijden weinig spelers uit de A-selectie mee. Alleen Frenkie de Jong en Vaclav Cerny deden met Jong Ajax mee. FC Eindhoven pakte daarentegen slechts één punt op bezoek bij MVV Maastricht.

FC Eindhoven ging in competitieverband drie keer eerder op bezoek bij de Amsterdammers. Geen van de drie keren verloren de Blauw-Witten. Sterker nog. FC Eindhoven won twee keer en speelde een keer gelijk. De laatste ontmoeting van 24 augustus 2015 op Sportpark De Toekomst eindigde zoals hij begon in 0-0. Eerder dit seizoen verschalkten FC Eindhoven de talenten van Ajax met 2-1. Waar FC Eindhoven via een benutte pingel van Dario van den Buijs op 1-0 was gekomen, scoorde Ajax-verdediger Clement vier minuten voor het einde tegen; 1-1. In de absolute slotminuut van het duel wist Rai Vloet de 2-1 aan te tekenen en hielden de Blauw-Witten de drie punten in de lichtstad.

Jong Ajax mag zoals bekend niet promoveren naar de Eredivisie en een periodetitel in de wacht slepen, maar de Amsterdamse trein dendert gewoon door in de Jupiler League. Jong Ajax is de best presterende thuisploeg van de Jupiler League. Van de gespeelde 13 wedstrijden pakten ze er 32. Alleen koploper VVV Venlo wist de drie punten mee te nemen uit Amsterdam. Ook in uitwedstrijden staan de rood-witten er goed voor. Van de 13 uitwedstrijden verzamelden ze 21 punten.

​Wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemão, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Uiterloo, De Vriendt.