vrijdag 26 oktober 2018

• Voorbeschouwing jong ajax fc eindhoven

Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Eindhoven

Vrijdag 28 september reist de selectie van FC Eindhoven af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. De Blauw-Witten gaan tegen de Amsterdammers op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Ingmar Oostrom.

FC Eindhoven pakte in het vorige competitieduel het eerste punt van dit seizoen. De Blauw-Witten wisten een 0-0 gelijkspel uit het vuur te slepen in het uitduel tegen Roda JC Kerkrade. De rode lantaarn in de Keuken Kampioen Divisie werd hiermee overgedragen aan FC Dordrecht. Doordeweeks kwam FC Eindhoven ook nog in actie voor de KNVB beker. Er werd met 2-0 verloren van koploper Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren deden lang mee in de wedstrijd, en kwamen er via de counter een aantal keren gevaarlijk uit. Desondanks wist FC Eindhoven niet tot scoren te komen wat uitschakeling betekende in de beker.

Regerend kampioen Jong Ajax heeft het goede seizoen van vorig jaar nog geen vergelijkbaar vervolg kunnen gegeven. De Amsterdammers wonnen dit seizoen drie wedstrijden en speelde een keer gelijk, er werd twee keer verloren. Het beloftenelftal van Ajax neemt hiermee de achtste plaats in op de ranglijst. De Amsterdammers verloren vorige week van Go Ahead Eagles, op bezoek in Deventer werd het 2-1. Jong Ajax kwam uiteraard zelf niet in actie voor de KNVB beker, maar een groot gedeelte van de beloftenselectie mocht opdraven voor de wedstrijd van het eerste elftal van Ajax. Ajax won op woensdagavond met 0-7 op bezoek bij tweedeklasser Te Werve.

Beide teams stonden tien keer tegenover elkaar in de Eerste Divisie. De Eindhovenaren wisten vijf ontmoetingen te winnen terwijl de Amsterdammers drie keer de volle buit pakten, de wedstijd eindigde twee keer in een gelijkspel. Vorig seizoen won Jong Ajax tot twee keer toe van FC Eindhoven. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion eindigde in een 2-3 overwinning voor de Amsterdammers. Mart Lieder scoorde allebei de Eindhovense treffers. De wedstrijd op De Toekomst eindigde in een 4-0 overwinning voor het beloftenelftal van Ajax.

Eigen vervoer-tickets voor de uitwedstrijd tegen Jong Ajax zijn verkrijgbaar bij het secretariaat tot vrijdagmiddag 16.00. Bij aanschaf van kaarten dienen supporters hun legitimatie te laten zien.

De selectie van FC Eindhoven ziet er als volgt uit: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Jordania, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen.