maandag 29 januari 2018

• Voorbeschouwing helmond sport n fc eindhoven deel 2

Voorbeschouwing Helmond Sport – FC Eindhoven (deel 2)

De derby gaat morgen hervat worden. Vanaf de 25ste minuut. De Blauw-Witten trappen af met een vrije trap rond de middellijn. De wedstrijd in het Lavans Stadion begint om 20.00 uur met 0-0 op het scorebord.

Afgelopen weekend wist FC Eindhoven het vermakelijke thuisduel met Go Ahead Eagles te winnen. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, maar via Elton Kabangu (2x) en Mart Lieder wist FC Eindhoven het duel met 3-2 te winnen. In de slotfase stonden Ruud Swinkels en de paal een derde tegentreffer in de weg. De Blauw-Witte formatie wist daarmee, ondanks een wedstrijd minder (uit)gespeeld te hebben, een plek te veroveren in het linker rijtje.

Wedstrijden tegen Helmond Sport staan vaak bol van de spanning en sensatie. Daarnaast wist de ploeg van oud-Eindhoven speler Roy Hendriksen afgelopen vrijdag een punt te pakken bij N.E.C. Nijmegen (1-1). Het doelpunt werd gemaakt door Giovanni Hiwat. Van onderschatting zal dus geen sprake zijn als FC Eindhoven de circa twintig kilometer aflegt richting Helmond.

Lees hier alles over de feiten rondom de hervatting van de derby.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van De Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Kuiper, Hooyberghs.

Zie hier de beelden van de wedstrijd tot nu toe: