Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing helmond sport n fc eindhoven

Voorbeschouwing Helmond Sport FC Eindhoven

Aankomende vrijdag reist FC Eindhoven af naar Helmond voor de derby tegen Helmond Sport. De wedstrijd in het Lavans Stadion zal om 20.00 uur beginnen en staat onder leiding van de heer Van Herk.

Afgelopen vrijdag verloor FC Eindhoven in eigen huis van FC Oss. Na twee gemiste strafschoppen van Mart Lieder in de tien minuten na rust, opende de topscorer van de Jupiler League de score alsnog. Enkele minuten later kwam FC Oss echter alweer langs zij via Richard van der Venne. Ruim een kwartier van tijd kreeg Hervé Matthys een rode kaart nadat hij Richard van der Venne licht vasthield. In de daaropvolgende minuut schoot Thijs van Pol de bal achter Ruud Swinkels. In de slotfase probeerde FC Eindhoven een gelijkmaker te forceren maar werd de stand 1-3 door Dean van der Sluys.

Ook Helmond Sport wist afgelopen weekend geen punten te pakken. Op bezoek bij RKC Waalwijk ging de ploeg van Roy Hendriksen met 1-0 onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel kort na rust, na een actie van Chovanie Amatkarijo kon Serginho Greene ongehinderd intikken.

Vorig jaar verloor FC Eindhoven op bezoek in Helmond met 3-0. De drie edities daarvoor ging de volle buit wel mee naar Eindhoven. In seizoen 2014/2015 won FC Eindhoven met tien man met 2-3. In dat duel waren Maxime Gunst en Branco van den Boomen beiden eenmaal trefzeker. De laatste overwinning dateert van het seizoen 2015/2016, toen Anthony van den Hurk in de slotminuten FC Eindhoven naar een zege schoot. Vrijdag reizen er circa 230 supporters de ploeg van Wilfred van Leeuwen achterna.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Kuiper, V. Vermeulen, Hooyberghs.
?