vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing helmond sport fc eindhoven

Voorbeschouwing Helmond Sport - FC Eindhoven

Vrijdagavond 4 maart speelt FC Eindhoven de derby tegen Helmond Sport. De wedstrijd zal beginnen om 20:00 uur en wordt gespeeld in het stadion van Helmond Sport, het Lavans Stadion.

Het is voor de Eindhovenaren een belangrijke wedstrijd om bovenin mee te blijven draaien. Mitchell van der Gaag zei het volgende over de derby: “Een derby is wel iets speciaals en voor de supporters natuurlijk al helemaal. Ook de thuisnederlaag (1-4) tegen Helmond Sport zorgt ervoor dat de wedstrijd extra speciaal is. Die wedstrijd willen we natuurlijk rechtzetten en dat zijn we op basis van de positie op de ranglijst ook verplicht.”

Op de vraag of de derby in de spelersgroep leeft, zei Van der Gaag het volgende: “Het is gewoon een belangrijke wedstrijd, ook omdat we de thuisnederlaag recht willen zetten. Het enige wat voor ons telt is winnen.”

Bij FC Eindhoven is Fries Deschilder weer hersteld na een blessure. Wimilio Vink zit niet bij de wedstrijdselectie van morgen, vanwege een blessure aan zijn hamstring. Ook Jinty Caenepeel is er niet bij morgen, hij kreeg afgelopen vrijdag zijn vijfde gele kaart. De Belg is hierdoor één wedstrijd geschorst. Maxime Gunst en Marko Mitrovic zijn goed op weg met hun herstel. De hoofdtrainer Mitchell van der Gaag gaf aan dat de twee elke week wat opbouwen en dat het met beide spelers de goede kant op gaat. De hoofdtrainer gaf aan: ”Het is fijn om deze jongens, nu we richting het einde van het seizoen gaan, er weer bij te krijgen straks.”

De wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Helmond Sport is als volgt: Tom Boere, Dario van den Buijs, Fries Deschilder, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van den Hurk, Tom van Imschoot, Andrei Ionescu, Gervane Kastaneer, Anil Koç, Chiel Kramer, Milan Massop, Chiro N’Toko, Ivo Rossen, Ayrton Statie, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte