vrijdag 24 augustus 2018

• Voorbeschouwing go ahead eagles n fc eindhoven

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles FC Eindhoven

Na de mooie overwinning, van maandag 9 april, op Helmond Sport wacht FC Eindhoven weer een nieuwe uitdaging. Ditmaal nemen de Blauw-Witten het in Deventer op tegen Go Ahead Eagles. Voor FC Eindhoven de ideale mogelijkheid om de lijn door te trekken en het seizoen positief af te sluiten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti als er om 20.00 uur wordt afgetrapt in de Adelaarshorst.

Afgelopen maandag wist FC Eindhoven de altijd spannende derby tegen Helmond Sport in eigen huis te winnen. De ploeg uit Helmond ging met een voorsprong de rust in, Arne Naudts had de bezoekers aan de leiding geholpen. Na rust kwamen de Blauw-Witten al snel met 2-1 voor. Tibo van de Velde was daar met twee prachtige doelpunten verantwoordelijk voor. Niet veel later zou Helmond Sport wel weer op gelijke hoogte komen. Wederom was Arne Naudts de doelpuntenmaker aan Helmondse zijde. Maar de punten zouden wel in Eindhoven blijven, Tibo van de Velde met de assist en Tibeau Swinnen met het doelpunt, 3-2.

Go Ahead Eagles nam het afgelopen dinsdagavond in het Philips Stadion op tegen Jong PSV. Het zou echter een zeer teleurstellende avond worden voor de Eagles. Voor het rustsignaal stonden de beloften van PSV al op een 4-0 voorsprong. Na rust zou Jong PSV uitlopen tot een 6-0 voorsprong. Vanwege noodweer zou de wedstrijd op de 84e minuut worden gestaakt door scheidsrechter Stan Teuben.

De laatste editie van het duel Go Ahead Eagles – FC Eindhoven in het seizoen 2015/2016 was een prooi voor de Blauw-Witten. FC Eindhoven nam na een 1-2 overwinning de punten mee terug naar Eindhoven. Na 12 minuten wist Jinty Caenepeel al voor en 0-1 voorsprong te zorgen. Net voor rust kwam Go Ahead via Randy Wolters weer op gelijke hoogte. Een paar minuten na rust was het Tom Boere die met een kopbal zorgde voor de eindstand.

In de wedstrijdselectie debuteert centrale verdediger Timo Boomkens (17), de in Valkenswaard geboren jeugdspeler van de FCE Randstad Academy. Ook Tibotius Odunze, Valentino Vermeulen en Joran Vermeulen komen uit de eigen jeugdopleiding.

De wedstrijdselectie van FC Eindhoven: Odunze, Horsten, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, V. Vermeulen, J. Vermeulen, Boomkens, Hooyberghs, Achenteh.