woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fortuna sittard fc eindhoven

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Eindhoven

Vrijdagavond gaat FC Eindhoven op bezoek bij de huidige nummer twee van de Jupiler League, Fortuna Sittard. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion, de 21-jarige Teuben is de scheidsrechter.

Afgelopen vrijdag wist FC Eindhoven voor het eerst dit seizoen te winnen in eigen huis. Met 1-0 werden de bezoekers uit Volendam verslagen. Na een kwartier spelen was het Elton Kabangu die van dichtbij raak kon koppen na een goede voorzet van Tarik Kada. FC Eindhoven ging hierna op zoek naar de 2-0 en kreeg hiervoor in de tweede helft dè kans. Jellert van Landschoot stuurde Mart Lieder diep, die de kans vervolgens aan Elton Kabangu liet. De Belg schoot voor open doel echter op de paal. Er werd verder niet meer gescoord waardoor de drie punten in het Jan Louwers Stadion bleven.

Ook Fortuna Sittard won in de afgelopen speelronde. In de Limburgse derby tegen MVV Maastricht werd het 1-2. Jonatathan Okita bracht de Maastrichtenaren na ruim tien minuten spelen op voorsprong, maar het antwoord van de bezoekers kwam snel via een goal van Lisandro Semedo. In de tweede helft stelde André Vidigal de overwinning veilig voor Fortuna Sittard.

Vorig seizoen eindigde het duel tussen Fortuna Sittard en FC Eindhoven in een gelijkspel. De Blauw-Witten wisten al negen seizoenen op rij minimaal één doelpunt te scoren op bezoek in Sittard. De mannen van Wilfred van Leeuwen zullen er alles aan willen doen om deze statistiek voort te zetten en de volle buit mee naar Eindhoven te nemen. Voor Fortuna Sittard zal een overwinning noodzakelijk zijn, als zij willen meedingen in de strijd om de periodetitel.

De volledige selectie: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Kuiper, Hooyberghs.