vrijdag 15 december 2017

• Voorbeschouwing fortuna sittard fc eindhoven

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Eindhoven

Na de 2-1 overwinning van afgelopen vrijdag op FC Dordrecht, neemt FC Eindhoven het maandag op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd in het Fortuna Sittard Stadion begint om 20:00 uur.

De tegenstander uit Limburg maakt momenteel een moeilijke periode door. De ploeg van Ben van Dael verloor de laatste vijf wedstrijden in de Jupiler League en staat mede daardoor met veertien punten op de zestiende plaats. Afgelopen vrijdag werd er in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met 1-0 verloren. FC Eindhoven staat momenteel met 25 punten tiende op de ranglijst. Het verschil met de nummer drie Jong PSV, is nog maar drie punten.

De laatste vier keer dat FC Eindhoven en Fortuna Sittard elkaar troffen, stapten FC Eindhoven drie keer als winnaar van het veld. Er werd één keer verloren en dat was vorig seizoen. Dario van den Buijs opende toen nog wel de score voor de Blauw-Witten, maar in de tweede helft trok Fortuna Sittard aan het langste eind en won met 2-1.

Ricardo Moniz is blij dat zijn team vrijdag wist te winnen: "Door de overwinning hebben we nu echt een serie neergezet van vier wedstrijden. Daarnaast ben ik heel tevreden dat wij reageerden na de tegengoal. We hebben nu een aantal keer laten zien dat we na een tegenslag terug kunnen komen. Dat vind ik een klasse van ons."

Over de wedstrijd van maandag zegt Moniz het volgende: "Dordrecht heeft vrijdag laten zien dat elke tegenstander lastig is en dat we van geen enkele ploeg iets cadeau krijgen. Maandag wacht Fortuna en dat is ook weer een hele stugge ploeg. Zeker in thuiswedstrijden, waar zij als een van de weinige Jupiler League clubs natuurgras hebben, doen ze het goed. Net als alle andere wedstrijden moeten we ook tegen Fortuna weer tot het uiterste gaan, want alleen zo kunnen we onze goede serie doorzetten. Maar ik hoef de spelers hiervoor niet te motiveren, doordat we het vooruitzicht hebben dat we dicht tegen de bovenste plekken aan zitten."

De wedstrijdselectie voor het duel van maandag is als volgt:
Ruud Swinkels, Timothy Durwael, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Daoud Bousbiba, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Augustine Loof, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Rafael Uiterloo en Yanni de Vriendt.