Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fortuna sittard fc eindhoven

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Eindhoven

FC Eindhoven reist maandagavond af naar Limburg voor de ontmoeting met Fortuna Sittard. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Sittard.


Vorig seizoen eindigde het treffen bij Fortuna Sittard in een 0-2 overwinning voor de Blauw-Witten. Destijds waren Jens van Son en Fries Deschilder de doelpuntenmakers. Van Son is sinds de winterstop op huurbasis actief voor Fortuna Sittard. Afgelopen vrijdag viel de ex-aanvoerder van FC Eindhoven tijdens de warming-up uit met een blessure. 


Fortuna Sittard heeft de afgelopen wedstrijden goed gepresteerd. Het team van Ben van Dael doet mee om de vierde periodetitel. Uit de laatste drie wedstrijden behaalde het zeven punten. Afgelopen vrijdag werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij RKC Waalwijk. FC Eindhoven won thuis van concurrent FC Volendam: 1-0.


Mitchell van der Gaag kijkt vooruit: ‘’Vrijdag was prima. We moesten vooral zelf winnen en de andere uitslagen vielen uiteindelijk ook goed uit. Nu met vertrouwen op naar Fortuna Sittard. Het wordt weer een moeilijke wedstrijd. Fortuna Sittard doet het goed in de vierde periode. Het vertrouwen daar wordt steeds groter, ze krijgen weinig doelpunten tegen. In de winterstop hebben ze versterking binnengehaald, Jens van Son is met zijn ervaring direct belangrijk geworden voor die ploeg.’’


De wedstrijdselectie is hetzelfde als tegen FC Volendam. Chiró N’Toko ontbreekt nog bij de Blauw-Witten. Afgelopen vrijdag nam Sebastiaan de Wilde zijn plek over. Van der Gaag: ‘’Sebastiaan heeft voor de winterstop bijna alles gespeeld. Of op rechtsback, of in het centrum. Dat heeft hij prima gedaan. Nu staat hij, na zeven wedstrijden afwezigheid, weer met vertrouwen op het veld.’’


De wedstrijdselectie: Tom Boere, Dario van den Buijs, Jinty Caenepeel, Fries Deschilder, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van den Hurk, Andrei Ionescu, Gervane Kastaneer, Anil Koç, Chiel Kramer, Milan Massop, Ivo Rossen,  Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte, Wimilio Vink, Sebastiaan de Wilde.