vrijdag 19 oktober 2018

• Voorbeschouwing fc volendam n fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Volendam FC Eindhoven

?

Deze vrijdag reist FC Eindhoven af naar de Palingstad om het daar op te nemen tegen FC Volendam. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt aan de Dijk waar Jordy Vermeire uit België de scheidsrechter van dienst is.

FC Volendam – FC Eindhoven is een wedstrijd tussen twee wisselvallige ploegen dit seizoen. Zo wist FC Eindhoven al zes uitwedstrijden niet te winnen en verloor het de laatste drie wedstrijden tegen respectievelijk FC Den Bosch, Jong AZ en FC Dordrecht. Tegen de Dordtenaren waren de Blauw-Witten de betere ploeg, maar kwam het niet tot scoren.

FC Volendam wist dit seizoen pas na elf wedstrijden een keer te winnen. Nu staat de ploeg van trainer/technisch directeur Misha Salden op een 14e plaats, één punt boven FC Eindhoven. Dat is mede te danken aan de goed resultaten na de winterstop. Van de zeven gespeelde wedstrijden won FC Volendam er vijf en verloor het slechts tweemaal. Uit bij De Graafschap werd verloren en vorige week was SC Telstar met 5-2 te sterk. In de rust keek FC Volendam tegen een 5-0 (!) achterstand aan. Enzo Stroo en Gijs Smal redde de Volendamse eer door in de tweede helft te scoren. Thuis is FC Volendam moeilijk te kloppen. De laatste ploeg die met de volle drie punten uit Volendam vertrok was FC Emmen eind november.

Vorig seizoen verloor FC Eindhoven met 3-1 op bezoek in het Kras Stadion. De Blauw-Witten kwamen kort na rust op voorsprong via Rafael Uiterloo, maar wist niet te winnen na doelpunten van Kevin Visser en Joey Veerman tweemaal. Begin dit seizoen won FC Eindhoven wel van FC Volendam dankzij een doelpunt van Elton Kabangu.

De Blauw-Witten reizen met een smalle selectie af naar Volendam, jeugdspelers; Sep Drabbels, Kaj de Rooij en Valentino Vermeulen zijn aan de selectie van FC Eindhoven toegevoegd. Bij FC Volendam ontbreekt Kees Kwakman, hij hing deze week zijn schoenen aan de wilgen.

De wedstrijdselectie van FC Eindhoven: Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Waterberg, Thomas, Van den Boomen, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, De Rooij, Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.