vrijdag 22 februari 2019

• Voorbeschouwing fc volendam n fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Volendam – FC Eindhoven

Na de uitstekende 3-2 thuisoverwinning op NEC Nijmegen staat de volgende uitdaging voor FC Eindhoven op het programma. Vrijdagavond reizen de Blauw-Witten naar Volendam voor het duel met de plaatselijke FC. Aftrap is om 20.00 uur.

De overwinning op NEC betekende dat de ploeg van David Nascimento op de ranglijst over de Nijmegenaren ging en dat het op een verdienstelijke zesde plek eindigde in de tweede periode. Ook FC Volendam begon 2019 goed door met 0-2 te winnen bij Almere City FC. Sinds de aanstelling van Hans de Koning is het bij het ‘andere Oranje’ beter gaan draaien bij de komende opponent.

Bij FC Eindhoven keert Jay Idzes terug bij de selectie na een schorsing. Rodney Klooster is hersteld van zijn blessure en keert ook terug. Jarno Janssen, Cas Faber, Kaj de Rooij en Charni Ekangamene ontbreken nog. Bij FC Volendam is de selectie deze week versterkt met ex-PSV jeugdspeler Dani van der Moot. Aan ‘de Dijk’ kan FC Eindhoven weer een belangrijke slag maken, want de Volendammers hebben slechts twee punten meer.

Wedstrijdselectie FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, J. Vermeulen, Idzes, Bergsen, Achenteh.