vrijdag 15 december 2017

• Voorbeschouwing fc volendam fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Volendam - FC Eindhoven

Na een goede herstart van de competitie, winst op De Graafschap (2-1), staan er voor FC Eindhoven enkele belangrijke wedstrijden op het programma de komende weken. Te beginnen met aankomende vrijdag, wanneer de ploeg van Ricardo Moniz op bezoek gaat bij de nummer vier: FC Volendam. Na de thuisnederlaag eerder dit seizoen (0-1) hopen de Blauw-Witten dit keer wel de punten mee te nemen.

Dat het een lastige uitwedstrijd betreft laten de statistieken wel zien. De Volendamse formatie van trainer Robert Molenaar verloor voor het laatst een thuiswedstrijd op 26 augustus, toen het bezoek kreeg van FC Emmen (0-1). FC Eindhoven staat momenteel negende met vier punten achterstand op de tegenstanders uit Volendam. Bij een overwinning kunnen de Blauw-Witten de afstand met de bovenste plaatsen dus verder verkleinen. Vorig seizoen was Jinty Caenepeel matchwinner aan Eindhovense zijde. Door twee doelpunten van de Belg wist FC Eindhoven een 1-0 achterstand in de slotfase om te buigen in een 2-1 overwinning.

De wedstrijd in het KRAS Stadion begint vrijdagavond om 20.00 uur en is tevens live te zien op FOX Sports (kanaal 5). Ook via de social-mediakanalen van FC Eindhoven houden we jou op de hoogte. Ricardo Moniz blikt vooruit op de wedstrijd:

De wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Loof, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, Uiterloo, De Vriendt.