vrijdag 24 augustus 2018

• Voorbeschouwing fc twente n fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Twente FC Eindhoven

Dinsdagavond 24 oktober reist FC Eindhoven af naar Enschede, voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente. In de Grolsch Veste zal er om 20:45 uur worden afgetrapt. Scheidsrechter van de wedstrijd is de heer Van de Graaf. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op FOX Sports 1. Circa 170 supporters reizen de ploeg achterna.

In FC Twente treft FC Eindhoven de huidige nummer twaalf van de Eredivisie. De Enschedese ploeg kende een moeizame start van het seizoen. In de eerste acht wedstrijden werden slechts zes punten behaald. Afgelopen weekend speelde FC Twente een thuiswedstrijd tegen Roda JC, welke met 3-0 werd gewonnen. Door deze overwinning heeft FC Twente een totaal van negen punten, waardoor het gedeeld twaalfde staat met drie andere ploegen in de competitie. Vorige week werd bekend dat Rene Hake zou stoppen als hoofdtrainer van FC Twente. Tot de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach zal assistent-trainer Marino Pusic zijn taken waarnemen als interim-coach.

FC Eindhoven speelde afgelopen weekend op bezoek bij Fortuna Sittard met 2-2 gelijk. De Eindhovenaren hadden het betere van het spel maar kwamen vlak voor rust op een achterstand. Na rust maakte Mart Lieder via een strafschop gelijk. Nadat Fortuna Sittard twintig minuten voor tijd weer op voorsprong kwam, bezorgde Fries Deschilder FC Eindhoven een punt met een prachtige vrije trap.

In de vorige ronde van de beker versloeg FC Twente derde divisionist ONS Sneek met 1-3. FC Eindhoven won op bezoek bij Sparta Nijkerk met 0-1 door een doelpunt van Mart Lieder.

De laatste keer dat de Eindhovenaren tegenover de Enschedeërs stonden was in het seizoen 2008/09. Ook toen troffen beiden teams elkaar in de beker. Destijds wist FC Twente in het Jan Louwers Stadion met 2-3 te winnen.

De volledige selectie: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Kuiper, Vermeulen, Hooyberghs.

De voorbeschouwing met Wilfred van Leeuwen: