zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fc twente fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Twente - FC Eindhoven

FC Eindhoven speelt na twee thuiswedstrijden op rij weer een uitwedstrijd. De tegenstander voor komende vrijdag is FC Twente. De ploeg uit Enschede is momenteel ook koploper in de Keuken Kampioen Divisie en staat acht punten los op nummer twee FC Den Bosch.
‚Äč


De Eindhovenaren wisten in de afgelopen zeven wedstrijden in totaal zestien punten te behalen en staan momenteel op de twaalfde plek op de ranglijst. Tevens heeft FC Eindhoven afgelopen weken laten zien goed te kunnen wedijveren met hoog geklasseerde ploegen.

In de laatste wedstrijd van FC Eindhoven werd er gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. De aanvoerder van de Blauw-Witten nam in de negende minuut de eerste goal van de wedstrijd voor zijn rekening. Vlak voor het einde van de wedstrijden trokken de Amsterdammers de stand gelijk door een doelpunt van Danilo Pereira. FC Twente wist afgelopen maandag nog te winnen van Jong PSV in het Jan Louwers Stadion met 0-2. Met deze overwinning verstevigden zij de koppositie. 

Eerder dit seizoen wisten de Blauw-Witters gelijk te spelen tegen De Tukkers. FC Twente kwam op voorsprong door Aitor Cantalapiedra en in de laatste minuut scoorde Collin Seedorf, ondanks de rode kaart voor Jay Idzes, de gelijkmaker uit een hoekschop. Een punt als eindresultaat. De laatste wedstrijd van FC Eindhoven in de Grolsch Veste was afgelopen seizoen, toen FC Twente met 3-0 won in de tweede ronde van de KNVB Beker. Ex-blauwwitter Tom Boere scoorde destijds tweemaal.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Freek van Herk. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in Enschede. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 2.

Wedstrijdselectie: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels, Kabangu, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, Idzes, Bergsen, Achenteh.