vrijdag 31 maart 2017

Voorbeschouwing FC Oss - FC Eindhoven

Aanstaande vrijdag speelt FC Eindhoven een uitwedstrijd tegen FC Oss. De aftrap zal plaatsvinden om 20:00 uur in het Frans Heesen stadion te Oss.

Afgelopen vrijdag werd de tweede wedstrijd op rij geboekt door de Blauw-Witten, thuis tegen Almere City FC. Hiermee staat FC Eindhoven op een verdienstelijke derde plek.  Vrijdagavond zal het team van Mitchell van der Gaag gaan voor de derde overwinning op rij. FC Oss is met 3 punten uit vijf wedstrijden terug te vinden op de 18e plek.

De Blauw-Witten hebben het in het verleden vaak moeilijk gehad in Oss. Het laatste punt dat in Oss werd behaald is al weer van een lange tijd terug, op 4 september 2009 werd het 1-1. De daaropvolgende jaren heeft FC Eindhoven geen punten meer gehaald in Oss. Afgelopen seizoen won FC Oss in eigen huis met 3-0.

Mitchell van der Gaag: “Het verleden zegt mij niets, daar kan ik niet zo veel mee. FC Oss zal gebrand zijn om hun eerste thuisoverwinning van het seizoen te halen. We staan nu op de derde plaats, maar we moeten niet kijken naar de ranglijst. Zaak is nu om constanter te worden en overwinningen te blijven halen. Overwinningen geven vertrouwen. Ons doel is om vrijdagavond de eerste uitoverwinning te behalen. Natuurlijk missen we enkele jongens maar we beschikken over een brede selectie en jongens die op de deur aan het kloppen waren krijgen nu een kans. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Er ontbreken 5 spelers in de wedstrijdselectie van vrijdagavond. Chiel Kramer, Chiró N’Toko, Thomas Horsten, Maxime Gunst en de langdurig geblesseerde Timothy Durwael zijn er niet bij. Daarentegen is Tom Boere weer fit, hij sluit weer aan bij de selectie.

De wedstrijdselectie bestaat vooralsnog uit 20 man:

Boere, Van den Buijs, Caenepeel, De Wilde, Deschilder, Dos Santos, Van Gerwen, Van den Hurk, Van Hout, Van Imschoot, Koç, Lamers, Mandiangu, Massop, Rossen, Swinkels, Swinnen, Vandeputte, Verstraaten, Vink